UPDATE #NOW

Αν έχετε μετανιώσει το τατουάζ σας, πρέπει να διαβάσετε αυτό


Αφροδίτη Σακκά

8 Μαρτίου 2018

photo-1453171194557-e6c630bb8af0.jpg

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Medicine αποκάλυψε πως τα τατουάζ διαρκούν γιατί η χρωστική ουσία είναι εγκλωβισμένη βαθιά στο δέρμα, χάρη σε ένα μικρό ανοσοποιητικό σύστημα που ονομάζεται μακροφάγο. Όπως τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στα βακτήρια στο σώμα μας όταν είμαστε κρυωμένοι, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα μακροφάγα πάνε στην περιοχή που η βελόνα "χτυπάει" το τατουάζ και απορροφούν την χρωστική ουσία.

Ενώ οι ερευνητές δυστυχώς κατέφυγαν στο να κάνουν τατουάζ ένα πράσινο μοτίβο στις ουρές πολλών ανυπεράσπιστων ποντικιών (μία σκληρή τακτική που εξακολουθεί να είναι παρούσια στην βιομηχανία της ομορφιάς σήμερα) για την έρευνα, τα αποτελέσματα αυτού ήταν αρκετά ενδιαφέροντα. Πρώτον, παρά τις διάφορες, μη θανατηφόρες προσπάθειες να σκοτώσουν τα κύτταρα που περιλάμβαναν το τατουάζ, τα μακροφάγα δούλεψαν τόσο γρήγορα για να απορροφήσουν το χρώμα που το μελάνι παρέμεινε ανέγγιχτο. Δεύτερον, αυτό πιθανόν αποδεικνύει το γιατί η αφαίρεση τατουάζ με laser χρειάζεται τόσες συνεδρίες για να ολοκληρωθεί. Δεδομένου του ότι τα lasers διασπούν τα σωματίδια μελανιού, αλλά δεν στοχεύουν τα μακροφάγα, κάθε φορά που "χτυπάνε" υπάρχει μία νέα σειρά από κύτταρα που περιμένουν να πάνε κατευθείαν και να αιχμαλωτίσουν την χρωστική ουσία ξανά. 

Η επιτυχία έρχεται, υπέθεσαν οι ερευνητές, όταν στοχοποιηθούν και τα δύο στοιχεία. Οι ερευνητές είπαν πως πρόκειται να συνεργαστούν με δερματολόγους για να δοκιμάσουν αυτή τη θεωρία σε ανθρώπους στο μέλλον. Στο μεταξύ, καλύτερα να μην κάνετε την φάτσα της Kim Kardashian να κλαίει, χαμηλά στη μέση σας, εκτός κι αν είστε σίγουροι πως θα το αγαπάτε 50 χρόνια μετά.

 

Gallery: Δείτε γιατί πρέπει να περιποιήστε τα τατουάζ σας

[gallery-716807]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα