UPDATE #NOW

"Γνώρισα τον παππού μου έξι εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή"


20 Μαΐου 2018

grandfather-2391461-1920.jpg

Της ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί τι είδος ανθρώπου ήταν, καθώς είχε καταλάβει ότι ο παππούς της, ο Dennis, είχε αποτύχει ως γονιός. Για πολλά χρόνια τη στενοχωρούσε που δεν είχαν σχέσεις, και προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί. Η ευκαιρία, λοιπόν, της δόθηκε έξι μόλις εβδομάδες πριν εκείνος φύγει από τη ζωή.

Η μητέρα της ήταν η μεγαλύτερη από τέσσερις αδελφές. Μεγαλώνοντας, δεν τους έλειψε τίποτα – είχαν ακόμα και πιάνο! Όταν, όμως, η μητέρα τους έφυγε από τη ζωή και μόλις μήνες αργότερα στην καθημερινότητά τους εισέβαλλε η Marjorie, η νέα σύντροφος του πατέρα τους, όλα άλλαξαν. Το ζευγάρι δεν άργησε να παντρευτεί, και η συμβίωση των έξι τους, έγινε πολύ δύσκολη για τα κορίτσια. Από τη στιγμή που όλες ενηλικιώθηκαν και μετακόμισαν, έγιναν ανεπιθύμητες στο πατρικό τους σπίτι.

Όπως στις ταινίες, ήταν η «κακιά μητριά» που δεν άφηνε τον Denis να έχει επαφές με τα παιδιά του. Εκείνα, για χρόνια ήταν με το μέρος του κατηγορώντας την, όμως κατάλαβαν ότι κανείς δεν μπορεί να αναγκαστεί να κόψει κάθε δεσμό με την οικογένειά του, όσο κι αν τον πιέσουν.

Στα 70 του, εκείνος αψήφησε τη σύζυγό του για πρώτη φορά και κάλεσε τις κόρες του για φαγητό, για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Φυσικά, πήγαν όλες μαζί με τις δικές τους οικογένειες και η Tamsin τον αντίκρυσε για πρώτη φορά. Αφού το δείπνο τελείωσε και επέστρεψε σπίτι της, έπαψε να δίνει σημασία σε όσα έγιναν και συνέχισε τη ζωή της.

Δεν ήταν παρά επτά χρόνια μετά, στα 31 μου, που δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα της και έμαθε ότι ο παππούς της, ένας άνθρωπος που γνώριζε ελάχιστα, ήταν στο νοσοκομείο και η ζωή του έφτανε στο τέλος της. Ζητούσε απεγνωσμένα τη βοήθειά της, καθώς ήθελε κάποιον για να αναλάβει τη βιογραφία του – κάτι που η Grey είχε κάνει στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Χωρίς να χάσει καιρό, βρέθηκε στο πλευρό του. «Έφερες το σημειωματάριό σου;» της είπε μόλις την είδε, και ξεκίνησε να της μιλάει με δυσκολία. Γνωρίζοντας την κακή κατάσταση της υγείας του, έκανε τα πάντα για να φέρει την αποστολή του εις πέρας. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες της διηγήθηκε την ιστορία του – και οι δυο τους ανέπτυξαν ένα δεσμό που κανείς δεν περίμενε.

Μέσα σε τόσο λίγο καιρό, έμαθε τα πάντα: του άρεσε το σχολείο, ήταν αθλητικός τύπος, ο θάνατος του δικού του μπαμπά τον συγκλόνισε. Η μητέρα του δε θέλησε ποτέ να μιλήσει μαζί του για αυτό, και κλήθηκε μόνος, σε πολύ μικρή ηλικία να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Σταδιακά, η αφήγησή του έφτασε στο επίμαχο θέμα. Γιατί ο ίδιος δεν ήταν εκεί για τις κόρες του;

«Στο άκουσμα της ερώτησης προσπάθησε να αρθρώσει λέξεις, αλλά το μόνο που έβγαινε από εκείνον, ήταν λυγμοί.  Τον αγκάλιασα και έβαλα τα κλάματα. Τότε κατάλαβα πως τον είχα συγχωρέσει. Εκείνος έμεινε μόνος του ως παιδί, και στη συνέχεια άφησε μόνα τα παιδιά του. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς», είπε στη Guardian.

Λίγες μέρες μετά, και έχοντας βγάλει από μέσα του όσα τον βάραιναν, ο Denis έφυγε από τη ζωή. Δίπλα του, ήταν – ποια άλλη; -  η εγγονή του. «Όταν εκείνη η στιγμή έρχεται στο μυαλό μου, φαντάζομαι εκείνο το ζωντανό σχολιαρόπαιδο που επιτέλους γνώρισα, έστω και σε έξι μόλις εβδομάδες», ολοκλήρωσε η Tamsin.

 

Gallery: Αυτή η γιαγιά στέλνει κάθε μέρα selfies στην εγγονή της

[gallery-716371]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα