UPDATE #NOW

Ερευνα εξηγεί γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε το αυτοκίνητο για να πάμε στη δουλειά


28 Μαΐου 2018

bicycle-bike-blonde-705121.jpg

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το να μη χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου για να πας στη δουλειά ήταν απαραίτητο για περιβαλλοντικούς λόγους και για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στις πόλεις. Τώρα όμως μία επιστημονική έρευνα λέει ότι η μη χρήση ΙΧ για τις καθημερινές μετακινήσεις έχει απτά οφέλη στην υγεία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Όλιβερ Μίτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Heart, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 359.000 άτομα σε βάθος επταετίας. Και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους, ούτε καν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά προτιμούν το ποδήλατο ή τα πόδια τους, έχουν απτά οφέλη για την υγεία τους, καθώς μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα πρόωρου θανάτου από καρδιά ή εγκεφαλικό. Ακόμη καλύτερα αν, πέρα από τη δουλειά τους, αποφεύγουν γενικότερα τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν για το πώς ακριβώς μετακινούνται στη δουλειά τους και αυτό συσχετίσθηκε με το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση της υγείας τους. Περίπου τα δύο τρίτα χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους, ενώ το 8% πήγαιναν με το ποδήλατο (υψηλό ποσοστό για τα ελληνικά δεδομένα). Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.