UPDATE #NOW

Ινδονησία: 15χρονη φυλακίστηκε επειδή έκανε έκτρωση μετά το βιασμό της


SPAPADIMITRIOU

22 Ιουλίου 2018

nuno-alberto-564605-unsplash_1.jpg

Ένα 15χρονο κορίτσι από την Ινδονησία, που βιάστηκε από τον αδελφό της, φυλακίστηκε για έξι μήνες επειδή έκανε έκτρωση, σύμφωνα με τo Guardian.

Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου, Listyo Arif Budiman , αποκάλυψε ότι η ακρόαση των δύο αδελφών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο 17χρονος καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Η νομοθεσία της Ινδονησίας απαγορεύει την άμβλωση, εκτός κι αν η ζωή της εγκυμονούσας βρίσκεται σε κίνδυνο – και σε ορισμένες περιπτώσεις βιασμού. Επιπλέον, ορίζει ότι η διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από επαγγελματίες και σε διάστημα μικρότερο των έξι εβδομάδων από την αρχή της κύησης. Η συγκεκριμένη κοπέλα, που είχε βιαστεί από τον αδελφό της συνολικά οκτώ φορές από τον περσινό Σεπτέμβριο, το έκανε όταν ήδη βρισκόταν στον έκτο μήνα και, μάλιστα, με τη βοήθεια της μητέρας της. Η τελευταία, αντιμετωπίζει διαφορετικές κατηγορίες.
Τα αδέλφια συνελήφθησαν τον Ιούνιο, όταν η Αρχές εντόπισαν ένα αρσενικό έμβρυο θαμμένο δίπλα σε ένα φοινικόδεντρο κοντά στο χωριό Pulau. Αρχικά, είχε αποφασιστεί πως η 15χρονη θα περνούσε έναν ολόκληρο χρόνο στη φυλακή, ενώ ο βιαστής της, επτά.

Στην Ινδονησία, οι εκτρώσεις αποτελούν αιτία για ένα τεράστιο ποσοστό θανάτου γυναικών, που κυμαίνεται από 30% έως 50%, σύμφωνα με την αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2013.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα