UPDATE #NOW

Η ομάδα του ΑΠΘ μετέφρασε το κλάμα των μωρών και κατέκτησε την 2η θέση στον κόσμο


26 Ιουλίου 2018

picsea-357044-unsplash.jpg

Εχθές μέσα σε όλη τη στενάχωρη ατμόσφαιρα έγινε και κάτι ευχάριστο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς η Ομάδα iCry2Talk του ΑΠΘ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018, που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μια εφαρμογή η οποία υπόσχεται να λύσει τα χέρια πολλών γονέων. Συγκεκριμένα οι γονείς θα έχουν στη διάθεση τους ένα εργαλείο που θα αναγνωρίζει την αιτία του κλάματος των μωρών, έτσι ώστε να παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα για τις ανάγκες τους.

Η εφαρμογή αναλύει ηχητικά το κλάμα του μωρού και το συγκρίνει με στοιχεία που έχει στη βάση δεδομένων, ενώ το αποκωδικοποιεί σε μια σειρά αναγκών όπως είναι η ανάγκη για ύπνο, για φαγητό, ο πόνος, η αλλαγή πάνας, η αυξομείωση της θερμοκρασίας. Εννοείται πως το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τους γονείς, αλλά στοχεύει στη διευκόλυνση των γονιών που δεν έχουν τόση μεγάλη πείρα.

Η Ομάδα iCry2Talk συστάθηκε στα τέλη του 2017 και αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα και τον Καθηγητή Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη. Αφού κέρδισε την πρώτη θέση στον περιφερειακό διαγωνισμό της Microsoft Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου, η Ομάδα διαγωνίστηκε στη συνέχεια με τις νικήτριες ομάδες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης και βρέθηκε στις 4 που προκρίθηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό, στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Εκεί, αφού διαγωνίστηκε στους ημιτελικούς, αναδείχτηκε μία από τις 3 ομάδες που πέτυχαν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Και τελικά κετέκτησε τη δεύτερη θέση. 

Facebook: https://www.facebook.com/iCry2Talk