UPDATE #NOW

Διεθνής Ημέρα Φιλίας: Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε


SPAPADIMITRIOU

30 Ιουλίου 2018

ivana-cajina-424716-unsplash_1.jpg

Φίλοι. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που μας έκαναν αυτό το "κλικ", κάποια στιγμή από την ώρα που τους γνωρίσαμε. Μπορεί να έγινε αμέσως, και να νιώσαμε ότι βρήκαμε την αδελφή ψυχή μας. Ίσως να κάναμε απλή παρέα, και να ήρθε μετά από κάτι που συνέβη. Μπορεί, πάλι, να είναι στη ζωή μας τόσα χρόνια και, ξαφνικά, συνειδητοποιήσαμε πόσο δύσκολο μας είναι να φανταστούμε έναν κόσμο στον οποίο υπάρχουμε χωρίς αυτούς στο πλευρό μας.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα μας, όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα. Που όταν κάνουμε λάθος, είναι οι πρώτοι που θα μας το πουν, αλλά θα είναι εκεί για να μας βοηθήσουν να το διορθώσουμε. Που όταν νιώσουμε ότι κανείς από την οικογένειά μας δεν μας καταλαβαίνει, θα τους κοιτάξουμε και θα καταλάβουμε ότι, τουλάχιστον, δεν είμαστε μόνοι.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που, μαζί τους, περάσαμε στιγμές απίστευτου γέλιου. Ενός συγκεκριμένου είδους γέλιου, που στο τέλος δε μας αφήνει να αναπνεύσουμε ενώ τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μας. 

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που αγαπάμε περισσότερο από τον καθένα, και είμαστε σίγουροι πως μας αγαπούν πίσω.

Είναι πολύ δύσκολο να χαρακτηρίσουμε κάποιον "φίλο". Δεν είναι λίγες οι φορές που το κάναμε απερίσκεπτα, και στο τέλος πληγωθήκαμε. Για όσους, όμως, το αξίζουν, δεν υπάρχει στιγμή που να μην είμαστε ευγνώμονες.

Σ'αυτούς τους λίγους, από το 2011, είναι αφιερωμένη η σημερινή μέρα.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέ