UPDATE #NOW

Mε χτύπησαν επειδή είμαι μαύρη, λέει η Ιταλίδα αθλήτρια


31 Ιουλίου 2018

20180531_zaa_n230_1133.jpg

Άγνωστοι επιτέθηκαν, πετώντας αυγά μέσα από κινούμενο όχημα, στην αθλήτρια στίβου (είναι σφαιροβόλος-δισκοβόλος) της Ιταλίας Ντέζι Οζάκουε, στην περιφέρεια του Τορίνου. Η νεαρή αθλήτρια τραυματίστηκε, μάλλον ελαφρά, στο αριστερό μάτι της.

Το περιστατικό έχει, ως προς τα κίνητρα των δραστών, και ρατσιστικό υπόβαθρο, αν και η ίδια η παθούσα λέει ότι δεν ήταν προσωπικό το θέμα, καθώς στην περιοχή όπου συνέβη περιφέρονται ιερόδουλες και πιθανώς η επίθεση που υπέστη να οφείλεται σε παρανόηση. Την ίδια εκτίμηση έχει και η Αστυνομία, αφού τέτοια επεισόδια εκεί έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Tα παραπάνω μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η 22 ετών Οζάκουε γεννήθηκε στην Ιταλία από νιγηριανούς ματανάστες. «Δεν ήθελαν να με χτυπήσουν ως Ντέζι. Ηθελαν να με βλάψουν επειδή είμαι μαύρη. Κυκλοφορούν στην περιοχή πόρνες και μάλλον μπερδεύτηκαν» είπε. «Στο παρελθόν πάντως υπέστην φραστικές επιθέσεις ρατσιστών. Υστερα από λίγες ημέρες ανάπαυσης και κάμποσες σταγόνες θα είμαι μια χαρά». Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.