UPDATE #NOW

Τα επαγγέλματα που δεν θα σ' αφήσουν ποτέ χωρίς δουλειά!


SPAPADIMITRIOU

8 Αυγούστου 2018

eae_aaeaec_360_-_dance_1.docx_.jpg

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, έρχεται επιτέλους η στιγμή που περιμέναμε: Τελειώσαμε το σχολείο. Τα συναισθήματά μας είναι ανάμεικτα. Από τη μία πλευρά αισθανόμαστε απίστευτη ανακούφιση που έφυγε από επάνω μας το βάρος τον εξετάσεων και τεράστια χαρά που θα ξεκινήσει η «ζωάρα» που μας έλεγαν οι μεγαλύτεροι. Από την άλλη, όμως, έρχεται μία στενοχώρια γιατί γνωρίζουμε ότι πλέον τίποτα δε θα είναι το ίδιο, αλλά και ένας φόβος καθώς δεν έχουμε ιδέα για το τι ακολουθεί.

«Και τώρα, τι;», θυμάμαι να αναρωτιέμαι κι εγώ όταν πήρα το απολυτήριό μου.

Θα ήταν τεράστιο ψέμα αν λέγαμε ότι στα 18 είμαστε σίγουροι για το μονοπάτι που πρόκειται να πάρουμε. Εντάξει, υπάρχουν και οι τυχεροί που είχαν ήδη πάρει τις αποφάσεις για την ακαδημαϊκή τους πορεία από το Γυμνάσιο, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ότι κανένα Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. δε μας ικανοποιεί – όλα φαίνονται ανιαρά, χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

Αν, όμως, μπορούσαμε να σπουδάσουμε κάτι δημιουργικό; Κάτι που έχει αποκατάσταση και μας γεμίζει;

Κάνοντας διεξοδική έρευνα, μπορούμε να δούμε ότι τη λύση μας δίνει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Έστω ότι έχουμε τεράστιο ταλέντο στο μακιγιάζ. Μπορούμε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας επάνω σε αυτό μέσα από τη συνεργασία μας με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και τη συμμετοχή μας σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς ομορφιάς. Επιπλέον,το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα μας παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης πολύτιμων διασυνδέσεων με Ινστιτούτα Αισθητικής, Πολυδύναμα Κέντρα και Spa μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, τόσο για θέσεις πρακτικής άσκησης όσο και μόνιμης εργασίας.

Φυσικά, η αισθητική είναι μόνο μία από τις επιλόγές που μας προσφέρει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

Σχέδιο Μόδας & Styling

Η μόδα είναι ένας τομέας που ποτέ δε θα πάψει να ενδιαφέρει και τα δύο φύλα. Στη χώρα μας, είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν να ασχοληθούν αυτόν, καθώς κυριαρχεί η αντίληψη ότι η επαγγελματική καταξίωση είναι δύσκολη – αν όχι ακατόρθωτη. Όσοι, όμως, έχουμε πάθος με τη μόδα και όρεξη να γίνουμε παραγωγικοί, οφείλουμε να έρθουμε σε επαφή με το πρόγραμμα για σχέδιο μόδας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Από νωρίς θα συμμετάσχουμε σε επιδείξεις μόδας, θα συνεργαστούμε με επαγγελματίες και, μέσω των σεμιναρίων που θα παρακολουθήσουμε, πρόκειται να βρεθούμε αμέσως ένα βήμα μπροστά!

Κομμωτική

Εάν από μικροί είχαμε πάθος με τα μαλλιά τόσο των γύρω μας, όσο και τα δικά μας, και δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς να ασχολούμαστε με αυτά, δεν έχουμε παρά να αφιερώσουμε τις σπουδές μας σε αυτό.

Μέσω του προγράμματος κομμωτικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 θα ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις τάσεις, θα μάθουμε πώς θα γίνουμε ο μεγαλύτερος σύμμαχος ομορφιάς κάθε ανθρώπου και θα εκπαιδευτούμε σε τομείς όπως η Δερματολογία, η Ψυχολογία και η Τεχνολογία Υλικών.

Ποδολογία

Η περιποίηση των κάτω άκρων σήμερα, αποτελεί μέρος της φροντίδας ανδρών και γυναικών. Όταν συνεργάζονται με καταρτισμένους, ευγενικούς και χαμογελαστούς επαγγελματίες, το αποτέλεσμα που προκύπτει από την εμπειρία τους είναι τόσο καλλωπιστικό, όσο και ψυχολογικό.

Επιλέγοντας τον τομέα της Αισθητικής Ποδολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα αποκτήσουμε τα απαραίτητα εφόδια για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας την ευεξία του κάθε ατόμου.

Φαρμακολογία

Μας αρέσει το μακιγιάζ, αλλά όχι να το εφαρμόζουμε. Το δικό μας πάθος, είναι τα καλλυντικά, τα προϊόντα περιποίησης και η παρασκευή τους.

Επιλέγοντας να πάρουμε την ειδικότητα του Τεχνικού Φαρμάκων και Καλλυντικών από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ολόκληρη τη διαδικασία μέσω εργαστηριακών μαθημάτων από φαρμακοποιούς, χημικούς, γιατρούς και κοσμετολόγους που θα μας μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, θα αποκτήσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εργαστούμε σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής!

Χορός

Πολλοί θα μας αποθαρρύνουν, όταν μάθουν την επιθυμία μας να ασχοληθούμε επαγγελματικά με το χορό. Από τη στιγμή, όμως, που αποτελεί το μοναδικό μας μέσο έκφρασης, για το οποίο το πάθος μας παραμένει αμείωτο, δεν έχουμε παρά να τους αγνοήσουμε.

Έχοντας σπουδάσει δίπλα σε καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους, έχοντας περάσει από κάθε είδος και έχοντας βελτιώσει στο μέγιστο τις δεξιότητές μας, μέσω του προγράμματος χορού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το μέλλον μας αναμφίβολα θα διαγράφεται λαμπρό. Μάλιστα, Το Γραφείο Σταδιοδρομίας θα μας παρέχει διασυνδέσεις με τις κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου, τόσο για την πρακτική μας άσκηση, όσο και για μία πιθανή μόνιμη απασχόληση.

Εργοθεραπεία

Η ενασχόληση με παιδιά είναι κάτι που πάντα μας ενθουσίαζε. Έχουμε στόχο να βοηθήσουμε εκείνα που, λόγω κάποιας διαταραχής, δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Οι επαγγελματίες εργοθεραπευτές βρίσκονται σε διαρκή ζήτηση και ο κλάδος πρόκειται να αναπτυχθεί περισσότερο στο μέλλον, καθώς αποτελούν τους μόνους ειδικούς που μπορούν να τα ωθήσουν στο να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δεξιότητές τους.

Εάν θέλουμε να γίνουμε κι εμείς ένας από εκείνους, δεν έχουμε παρά να απευθυνθούμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Βρεφονηπιακά

Η πιο τρυφερή ηλικία ενός παιδιού, φτάνει μέχρι τα 6 του χρόνια. Τότε είναι που αναπτύσσει τις πρώτες του κοινωνικές σχέσεις, γνωρίζει το περιβάλλον του και δομεί το χαρακτήρα του. Δίπλα του, έχει ανάγκη έναν δάσκαλο που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα του δώσει τη φροντίδα που έχει ανάγκη.

Σπουδάζοντας βοηθοί βρεφονηπιοκόμου ή παιδαγωγοί προσχολικής αγωγής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε εμείς αυτό το πρόσωπο, στο οποίο γονείς και νήπια θα έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Μαιευτική

Η άφιξη ενός παιδιού στον κόσμο είναι μία όμορφη αλλά πολύπλοκη διαδικασία. Δίπλα στο γυναικολόγο, χρειάζονται άνθρωποι που θα ακολουθούν τις οδηγίες του και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν τη μέλλουσα μητέρα.

Το τμήμα βοηθών μαιευτικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι εδώ για να μας παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και την απαιτούμενη εμπειρία, ώστε να σταθούμε επάξια σε αυτή τη θέση.

Νοσηλευτική

Η νοσηλευτική είναι ένας κλάδος που απαιτεί επαγγελματίες σοβαρούς, οι οποίοι βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Επιλέγοντας το πρόγραμμα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε με ποιον τομέα της θέλουμε να ασχοληθούμε. Είτε σε αυτόν της τραυματολογίας, είτε σε εκείνους του χειρουργείου και της γενικής νοσηλείας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτήσουμε γνώσεις τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές για να αντεπεξέλθουμε σε κάθε περιστατικό.

Marketing

Είμαστε κοινωνικοί, έχουμε πειθώ και μας αρέσει να συναναστρεφόμαστε με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Γιατί να μην αξιοποιήσουμε τα τρία αυτά χαρακτηριστικά στο επαγγελματικό μας μέλλον;

Η ειδικότητα Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης & Προώθησης Προϊόντων (Marketing) ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι εδώ για να μας δώσει τόσο τις γνώσεις όσο την εμπειρία και τις διασυνδέσεις που χρειαζόμαστε, για να μπούμε δυναμικά στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Το ζήτημα είναι να πάρουμε μία απόφαση που θα μπορέσει να εξασφαλίσει το μέλλον μας. Πολλοί θα μας συμβουλεύσουν να κάνουμε αυτό που θέλουν οι γονείς μας. «Πάρε ένα οποιοδήποτε χαρτί, να το έχεις, και μετά κάνεις ό,τι θέλεις», θα πουν. Και αν τους ακούσουμε και ακολουθήσουμε κάτι αδιάφορο, το μόνο σίγουρο είναι πως η ευτυχία μας θα αργήσει να έρθει.

Στην εκπαίδευσή μας, δεν θέλουμε να κάνουμε εκπτώσεις. Αναζητούμε το καλύτερο, αυτό που μας εκφράζει και μας παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια που για να βγούμε δυνατοί στην αγορά εργασίας. Μόνο εμείς μπορούμε να καθορίσουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ζωή μας. Γι’αυτό, τώρα που τελειώσαμε το σχολείο και οι σελίδες της είναι λευκές, είναι στο χέρι μας να τις γεμίσουμε με το δικό μας τρόπο!