UPDATE #NOW

Μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου: Η τάση των '90s που λατρεύουμε να μισούμε


SPAPADIMITRIOU

5 Αυγούστου 2018

32135497_1972680343043561_7977818000457728000_n_1.jpg

Οι περισσότερες τάσεις της μόδας είναι γενικά αποδεκτές και ο καθένας μας προσπαθεί να τις προσαρμόσει στο προσωπικό του στιλ, με το δικό του τρόπο. Κάθε τόσο, όμως, εμφανίζεται μία που έχει φανατικούς οπαδούς και εξίσου φανατικούς πολεμίους. Αυτή την εποχή, το συγκεκριμένο ρόλο διαδραματίζουν τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου, αξεσουάρ που μετά βίας καλύπτει τα μάτια μας, ενώ δε φαίνεται να εκπληρώνει το σκοπό του: Να μας παρέχει σκιά. 

Τα βλέπουμε παντού στα social media από σταρ όπως η Kendall και η Kylie Jenner, αλλά και οι αδελφές Hadid. Tαυτόχρονα, τα προωθούν όλες εκείνες οι influencers με την τέλεια ζωή, των οποίων τα ονόματα συχνά μας είναι άγνωστα, αλλά οι φωτογραφίες τους μας εντυπωσιάζουν. 

Γιατί, όμως, υπάρχει τόσος θόρυβος για εκείνα; Σίγουρα όχι επειδή δεν είναι πρακτικά, καθώς η μόδα δεν είναι συνώνυμο της άνεσης. Δύο από τις αγαπημένες μας celebrities έχουν ήδη εκφράσει την αρνητική τους γνώμη. 

“Πιστεύω πως θα μετανιώσουμε αυτό το look με τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου”, έγραψε στο Twitter η Mindy Kaling. Στη συνέχεια, η Anne Hathaway έκανε screenshot τη συγκεκριμένη ανάρτηση, για να την ανεβάσει στο Instagram δηλώνοντας πως συμφωνεί απόλυτα. 

Για να καταλάβουμε το λόγο που δέχονται τόσο μίσος, πρέπει πρώτα να δούμε πώς έφτασαν σε τόσο σημαντική θέση. Καταρχάς, ας παραδεχτούμε ότι τα φοράνε δύο είδη ανθρώπων: Οι νέοι, όμορφοι διάσημοι και όλοι εμείς που προσπαθούμε να τους μοιάσουμε - ένα αρκετά μεγάλο σύνολο. Μέχρι φέτος ήταν πολύ δύσκολο να τα βρούμε. Πλέον, υπάρχουν παντού διαφημίσεις των ίδιων σχεδίων από διαφορετικές εταιρείες, με τις τιμές τους να διαφέρουν ελάχιστα. 

Πολλοί πιστεύουν ότι τα επανέφερε στη μόδα ο Kanye West. Σε ένα επεισόδιο του reality show Keeping Up With The Kardashians, η Kim ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έλαβε ένα e-mail από το σύζυγό της με το οποίο της απαγόρευε να φοράει τα μεγάλα γυαλιά ηλίου που αποτελούσαν σήμα κατατεθέν της. “Μου έστειλε εκατομμύρια φωτογραφίες από τα 90s με εκείνα τα μικροσκοπικά γυαλιά”, είχε πει. 

Στην πραγματικότητα, όμως, ο σχεδιαστής Adam Selman που είναι γνωστός για τη συνεργασία του με καλλιτέχνιδες όπως η Beyonce και η Rihanna, δημιούργησε μία σειρά με τέτοια μοντέλα το 2017. 

Παρότι πολλά στοιχεία εκείνης της δεκαετίας επέστρεψαν και τα δεχτήκαμε με τεράστιο ενθουσιασμό, όπως τα chokers και οι σαλοπέτες, τα συγκεκριμένα γυαλιά έχουν τόσους εχθρούς. Μήπως αυτό οφείλεται στο ότι τα αγαπημένα μας supermodels φαίνονται τόσο όμορφα φορώντας τα, ενώ σε εμάς δεν ταιριάζουν καθόλου; Μήπως αισθανόμαστε να μας προκαλούν, δείχνοντας ότι είναι αψεγάδιαστα ακόμα και με το πιο παράξενο αξεσουάρ; Νιώθουμε ότι δε σχεδιάστηκαν για εμάς, τον απλό, καθημερινό κόσμο.

Όπως, όμως, όλες οι τάσεις, δεν πρόκειται να είναι κοντά μας για πολύ. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι να επανέλθουν στη μόδα εκείνα τα τεράστια που φορούσαμε το 2010 και έκρυβαν σχεδόν ολόκληρο το πρόσωπό μας! 

 

Δείτε επίσης την gallery: Tα γυαλιά που βλέπουμε παντού στο Instagram

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα