Με το κινητό μας θα ελέγχουμε την ποιότητα του κρέατος στο πιάτο μας

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
cutlery-dining-dinner-109395.jpg

Σε μια προσπάθεια να εμποδιστούν οι απάτες στον τομέα των τροφίμων, και ειδικά σε αυτόν τον κρέατος, αναπτύχθηκε μια τεχνολογία με την οποία θα τοποθετούνται αόρατα barcodes στα κρέατα που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ή ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται στο πιάτο μας που θα περιέχουν όλες τις πληροφορίες για την προέλευση και την επεξεργασία τους. Τα barcodes θα μπορούν να τα «διαβάσουν» τα κινητά μας τηλέφωνα και έτσι θα γνωρίζουμε τι κρέας πρόκειται να αγοράσουμε και να βάλουμε στο στόμα μας.

Toν Ιανουάριο 2013 ξέσπασε ένα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όταν μετά από έρευνες ιρλανδών επιθεωρητών τροφίμων διαπιστώθηκε ότι κατεψυγμένα μπιφτέκια που πωλούνταν ως μοσχαρίσια περιείχαν κρέας αλόγων ενώ ανιχνεύθηκε σε κάποιες παρτίδες μπιφτεκιών και DNA γαϊδουριού. Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι φόβοι πολλών καταναλωτών ότι τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν άλλα συστατικά από αυτά που διαφημίζουν ότι έχουν και αναγράφουν στις συσκευασίες τους, συστατικά που ενδέχεται να είναι και επικίνδυνα για την υγεία των ανυποψίαστων καταναλωτών. Οι διατροφικές απάτες προκαλούν ζημιές εκατοντάδων δισ. ευρώ στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων. Μόνο στη Βρετανία οι ζημιές της βιομηχανίας τροφίμων ανέρχονται στα 12 δισ. ευρώ ετησίως. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.