UPDATE #NOW

Μικροί μισθοί, παράνομες συμβάσεις: καλλιτέχνες καταγγέλλουν την Marina Abramovic


13 Σεπτεμβρίου 2018

20111112_zaf_tl1_023.jpg

Για ένα «απόλυτο χάος» κάνουν λόγο ιταλικά δημοσιεύματα σχετικά με την μεγάλη αναδρομική έκθεση «The Cleaner» προς τιμήν της 72χρονης εικαστικού και περφόρμερ Μαρίνα Αμπράμοβιτς που θα ανοίξει τις πύλες της στις 21 Σεπτεμβρίου στο Παλάτσο Στρότσι της Φλωρεντίας.

Οι περίπου 35 καλλιτέχνες που βρίσκονταν από την αρχή στις επάλξεις της ρετσοσπεκτίβας και προετοιμάζονταν μαζί με την ίδια την σέρβα καλλιτέχνιδα καταγγέλλουν ότι πριν μερικές ημέρες το Ίδρυμα Στρότσι -χωρίς προειδοποίηση- μείωσε αιφνιδιαστικά τον αριθμό των ατόμων που τελικά θα συμμετέχουν στην έναρξη, «κόβοντας» πολλούς εξ αυτών.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις που υπέγραψαν είναι παράνομες, ενώ κι οι μισθοί που λαμβάνουν εδώ και πολύ καιρό είναι πιο χαμηλοί και από… ελεημοσύνη καθώς, όπως λένε, τους φτάνουν ίσα-ίσα για να «αγοράσουν ένα κομμάτι πίτσας για μεσημεριανό μαζί με μια μπύρα».

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αυτές τις ημέρες -συγκεκριμένα από τις 8 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου- θα έπρεπε να λαμβάνει χώρα η εντατική τους προετοιμασία ενόψει των εγκαινίων της 21ης του μηνός. 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα