UPDATE #NOW

To Los Angeles απαγόρευσε το εμπόριο φυσικής γούνας


SPAPADIMITRIOU

20 Σεπτεμβρίου 2018

20170316_zaf_ny1_063.jpg

To Los Angeles έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική πόλη που απαγόρευσε το εμπόριο φυσικής γούνας. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έκαναν επώνυμη ψηφοφορία, με οποία το κατέστησαν παράνομο.

Ο νέος αυτός κανόνας θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ θα εφαρμοστεί σε περίπου δύο χρόνια, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα των καταστημάτων.

«Το L.A. παίρνει θέση και λέει ότι δε θα ανέχεται πλέον την απάνθρωπη και χυδαία διακίνηση γούνας, που γίνεται εδώ και χρόνια. Προσπαθούμε να γίνουμε παράδειγμα για το υπόλοιπο της πολιτείας και για ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Bob Blumenfield, που ηγήθηκε του κινήματος.

Το Los Angeles ακολούθησε το παράδειγμα των San Francisco, Berkeley και West Hollywood. Επιπλέον, αρκετοί οίκοι μόδας όπως οι Versace, Burberry, Gucci και Michael Kors αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες στο London Fashion Week αρνούνται να χρησιμοποιήσουν φυσική γούνα.

«Το κάνω αυτό εδώ και 10 χρόνια, και εάν μου λέγατε πρόπερσι ότι οι Versace, Gucci, Burberry, το London Fashion Week, η Νορβηγία και το Σάο Πάολο θα έπαυαν να τη χρησιμοποιούν, δε θα σας είχα πιστέψει», είπε ο J. Smith, υπεύθυνος του Humane Society of the United States, στους New York Times. «Αλλά συμβαίνει.»

 

Δείτε επίσης την gallery: Οι faux γούνες θα γίνουν η πιο κομψή πινελιά στα looks σας

 

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα