UPDATE #NOW

#petsandthecity: Πώς να προστατέψετε αποτελεσματικά το σκύλο σας  από τα επικίνδυνα κουνούπια


20 Σεπτεμβρίου 2018

vincent-van-zalinge-408523-unsplash.jpg

725.000 είναι ο ετήσιος αριθμός  θανάτων  που οφείλονται σε ...κουνούπια . Και δυστυχώς το ανθρώπινο είδος δεν είναι το μοναδικό που πλήττεται από τη νέα φτερωτή επιδημία. Τα κουνούπια απειλούν επίσης και τους τετράποδους φίλους μας! Από ένα απλό τσίμπημα με επίμονη φαγούρα έως σοβαρές μολυσματικές ασθένειες και επιπλοκές υγείας  , είναι αυτά που μπορούν να προκληθούν χωρίς τη σωστή και έγκαιρη πρόληψη.

Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω 5 βήματα προκειμένου να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο την επόμενη φορά που κάποιο κουνούπι θα θέλει να...πλησιάσει.

1) Χρησιμοποιείτε καθημερινά spray σιτρονέλλας και απωθητικών βοτάνων. Θα τα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα κατοικίδιων. Επιμείνετε να περιέχουν κυρίως σιτρονέλλα ή αυστραλιανό ευκάλυπτο , εξίσου αποτελεσματικό και ενδεχομένως και καλύτερο φυτό στην απώθηση των κουνουπιών. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για τη χρήση του spray είναι με τη δύση του ηλίου αλλά προσοχή- όσοι μένετε κοντά σε βλάστηση, δάσος ή γενικώς εξοχή χρησιμοποιήστε το πρωί και απόγευμα.

Διαβάστε εδώ: Για να τα πάτε καλά: Tί δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στη γάτα σου

2) Επιλέξτε σοφά την ώρα του περιπάτου σας. Ιδίως τους θερινούς και φθινοπωρινούς μήνες που τα κουνούπια...οργιάζουν, φροντίστε -αν έχετε τη δυνατότητα- να βγαίνετε για τον καθιερωμένο σας περίπατο νωρίς το πρωί και να αφήνετε για το απόγευμα μία συντομότερη και ολιγόλεπτη βόλτα . Έτσι επιτυγχάνετε μικρότερη έκθεση στα κουνούπια.

3) Εφαρμόζετε τακτικά την αμπούλα για τα εξωπαράσιτα. Ρωτήστε και επιλέξτε ΠΑΝΤΑ αμπούλες που καλύπτουν και την απώθηση των κουνουπιών .Χρησιμοποιήστε τις  όλο το χρόνο και μην επαναπαύεστε  το χειμώνα θεωρώντας ότι επειδή έχει κρύο δεν θα κυκλοφορούν κουνούπια. Κυκλοφορούν και μάλιστα το ίδιο μολυσμένα.

4) Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά και λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του σκύλου σας αν είναι να έρθει σε επαφή με αυτά. Ένα καλό ψέκασμα με spray , αντιπαρασιτικό περιλαίμιο και αμπούλα είναι τα κυριότερα από αυτά! Αν θέλετε να καθαρίσετε σε εξωτερικό χώρο, επιλέξτε την ώρα που ο ήλιος βρίσκεται ακόμη ψηλά ώστε να στεγνώσουν γρήγορα τα νερά που απέμειναν.

5) Εκτός από τα δικά τους προϊόντα μπορείτε να κάνετε χρήση και  δικών μας. Δηλαδή, μία ηλεκτρική συσκευή απώθησης κουνουπιών κοντά στο χώρο που κοιμούνται και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους , αποδεικνύεται  αποτελεσματικότατη σε πληθώρα περιπτώσεων. Προσοχή: Προτιμήστε συσκευή με κάποιο άοσμο υγρό  ώστε να μην ενοχλεί το σκύλο σας.

Η πρόληψη όπως συχνά -και πολύ σωστά λέγεται - είναι η καλύτερη θεραπεία. Εφαρμόστε λοιπόν τα παραπάνω και μειώστε κατακόρυφα τον κίνδυνο που παραμονεύει.

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

www.pet-astero.gr