UPDATE #NOW

Η νέα εμμονή του Youtube με την αύξηση στήθους μας κάνει να αμφιβάλλουμε για το IQ των ανθρώπων


The Jennettes

4 Οκτωβρίου 2018

makhmutova-dina-1055463-unsplash_2.jpg

Όλες μας έχουμε ακούσει κάποιον αστικό μύθο για κάποιο tip που αυξάνει το στήθος. Επίσης oι περισσότερες έχουμε δοκιμάσει κάποια DIY λύση ομορφιάς με αμφίβολα αποτελέσματα.

Η τελευταία εμμονή του Youtube όμως, είναι ο χειρότερος πιθανός συνδυασμός αυτών των δύο περιπτώσεων. Ακολουθώντας μια τάση του Youtube για DIY μεθόδους αύξησης στήθους, δημοσιεύθηκε ένα βίντεο το οποίο προτείνει ως λύση την χρήση οδοντόκρεμας στην περιοχή του στήθους, με σκοπό την αύξηση και σύσφιξή του.

Αυτό οδήγησε πολύ σύντομα σε μια σειρά από Youtube videos με κορίτσια που έκαναν μασάζ στο στήθος τους με οδοντόκρεμα, μαζεύοντας φυσικά, εκατομμύρια views.

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες τεχνικές για την αύξηση στήθους

"Tι έκανε η βαζελίνη και η οδοντόκρεμα στο στήθος μου", τιτλοφορείται ένα από αυτά τα βίντεο, στο οποίο η vlogger περιγράφει την εμπειρία της. Η κοπέλα ακολούθησε τις οδηγίες για 30 ημέρες και τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε - ανύπαρκτα. "Μην ακολουθήσετε το παράδειγμά μου" συμβουλεύει η Sage. "Μην απλώσετε οδοντόκρεμα στο στήθος σας, γιατί δε θα μεγαλώσει"

Φυσικά, οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι πρόκειται για μια πρακτική που κινείται μεταξύ βλακείας και επικινδυνότητας. "Η οδοντόκρεμα μπορεί να ερεθίσει πολύ το δέρμα, ενώ δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μπορεί να επηρεάσει το κολλαγόνο ή την ελαστίνη.", εξηγεί η δερματολόγος Dr. Mona Gohara, επίκουρος καθηγήτρια στο Yale University.

Γενικώς, καλύτερο θα ήταν να αφήσουμε τις DIY λύσεις για αυξήσεις στήθους και αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στο σώμα μας, να απευθυνόμαστε σε ειδικούς.