UPDATE #NOW

Η ανθρωπότητα έχει εξαφανίσει το 60% των ζωικών πληθυσμών από το 1970


The Jennettes

31 Οκτωβρίου 2018

matthieu-joannon-478185-unsplash_1.jpg

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στο δρόμο της εξολόθρευσης των ζωϊκών πληθυσμών και της καταστροφής των πολιτισμών της, και τα πηγαίνει εξαιρετικά. Σύμφωνα με έρευνα της WWF, το 60% των θηλαστικών, των πτηνών, των ψαριών και των ερπετών, έχει εξαφνιστεί από το 1970.

"Υπνοβατούμε προς το χείλος του γκρεμού", είπε ο Mike Barrett, Διευθύνων Σύμβουλος επιστήμης και συντήρησης της WWF. "Η εξαφάνιση του 60% του ανθρώπινου πληθυσμού θα ισοδυναμούσε με τo να άδειαζε η Βόρεια και η Νότια Αμερική, η Αφρική, η Ευρώπη, η Κίνα και η Ωκεανία. Αυτή είναι η έκταση των ενεργειών μας."

Για πολλούς επιστήμονες, ο πλανήτης οδεύει στην 6η μαζική εξολόθρευση πληθυσμών, την πρώτη που θα προκληθεί από το είδος μας. Σύμφωνα με άλλες πρόσφατες έρευνες, το ανθρώπινο είδος έχει εξαφανίσει το 83% των θηλαστικών και το 50% των φυτών από την αυγή του πολιτισμού του, το οποίο σημαίνει ότι ακόμα κι αν η καταστροφή σταματούσε τώρα, θα χρειαζόταν 5-7 εκατομμύρια χρόνια για να επανέλθει ο φυσικός κόσμος.

Η μεγαλύτερη αιτία για τις απώλειες άγριας ζωής είναι η καταστροφή των φυσικών οικότοπων, που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους για χωράφια. Η αμέσως επόμενη αιτία είναι ο θάνατος για αγητό: 300 είδη θηλαστικών θα φαγωθούν μέχρι εξαφανίσεως, ενώ οι ωκεανοί μαστίζονται από υπεραλίευση.

Τα έθνη του κόσμου δουλεύουν για να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο με σκοπό να παρθούν νέα μέτρα για τη διατήρηση της βιοποικιλλότητας. Eξάλλου, όπως είπε και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της WWF, Tanya Steele, "Είμαστε η πρώτη γενιά που ξέρει ότι καταστρέφει τον πλανήτη, και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό",

Δείτε επίσης: Όταν η φύση γίνεται το καλύτερο καμουφλάζ