UPDATE #NOW

Μουσεία που ανοίγουν την όρεξη


8 Νοεμβρίου 2018

banner.jpg_1400x590_q85_high_resolution_crop_subsampling-2.jpg

Η πλούσια πεδιάδα του Πάδου εκτείνεται στο Βορρά από τη Λομβαρδία και το Βένετο μέχρι την οροσειρά των Απεννίνων στο Νότο και φθάνει ανατολικά μέχρι τη Ραβένα και δυτικά λίγο πριν από την Πάρμα. Ανήκει στην Εμίλια-Ρομάνια, περιφέρεια με πρωτεύουσα την Μπολόνια, μια από τις πλουσιότερες της Ιταλίας και της Ευρώπης ολόκληρης μεταξύ άλλων και χάρη στα εκπληκτικά αγροτικά προϊόντα της.

Εκεί ακριβώς χτυπάει η καρδιά της γαστρονομίας της Ιταλίας. Χάρη στην τοποθεσία της, με θάλασσα και βουνά να την περιβάλλουν και ποτάμια να τη διασχίζουν και το ιδιαίτερο μικροκλίμα της, η Εμίλια-Ρομάνια είναι ένας πραγματικός γαστρονομικός παράδεισος με 44 προϊόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της.

Προς τιμήν, μάλιστα, των εκπληκτικών τροφίμων και των κρασιών της, η Εμίλια-Ρομάνια διαθέτει όχι ένα ούτε δύο αλλά 25 διαφορετικά μουσεία αφιερωμένα αποκλειστικά σε ένα είδος το καθένα. Και είναι τόσα πολλά που ένα ταξίδι δεν αρκεί για να τα επισκεφτεί κανείς, γράφει το Smithsonian.

Ενδεικτικά, προτείνουμε επτά από αυτά, και μπορείτε να τα δείτε εδώ