UPDATE #NOW

Έτσι αποφασίστηκε ο θάνατος του Kevin Spacey στο «House of Cards» (spoilers!)


9 Νοεμβρίου 2018

house-of-cards-main.jpg

Το σενάριο για την έκτη και τελευταία σεζόν του «House of Cards» ήταν σχεδόν έτοιμο όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του Κέβιν Σπέισι. Ο Φρανκ Άντεργουντ θα επέστρεφε στον Λευκό Οίκο, θα συνεργαζόταν με τα αδέρφια Σέπαρντ και θα ήταν σε μόνιμη κόντρα με την Κλερ προσπαθώντας να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα. Το μόνο που δεν είχε αποφασιστεί ήταν ποιος θα υπερίσχυε στο τέλος.

Όμως η απόλυσή του από το Netflix σήμαινε ότι το... τέρας έπρεπε να πεθάνει. Και στην αίθουσα των σεναριογράφων σήμανε πανικός, καθώς όλη η δουλειά τους έπρεπε να ξαναγίνει από την αρχή. Το Vulture των New York Times σε ένα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον ρεπορτάζ του μίλησε με δημιουργούς, παραγωγούς και σεναριογράφους της σειράς.

Εμείς θα σταθούμε στον θάνατο του Φρανκ Άντεργουντ και στις ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι. Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε ήταν η εξήγηση της απουσίας του χαρακτήρα. Στην προηγούμενη σεζόν είχε κάνει μεταμόσχευση ήπατος και είχαν επισημανθεί οι κίνδυνοι του να μην παίρνει σωστά τα φάρμακά του. Αλλά ένας τυχαίος θάνατος έμοιαζε πολύ βολικός. Ούτε μπορούσε απλά να εξαφανιστεί. Σύντομα οι σεναριογράφοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να δολοφονηθεί, αλλά υπήρχαν πολλές επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν αυτό, καθώς και για το ποιος θα ήταν ο δολοφόνος. Εξ' άλλου, όλοι μισούσαν τον Φρανκ Άντεργουντ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.