UPDATE #NOW

Μια Aretha Franklin κρυμμένη μισόν αιώνα στο συρτάρι


10 Νοεμβρίου 2018

abaca_275869_012.jpg
Το ντοκιμαντέρ «Amazing Grace», κινηματογραφημένο από τον σπουδαίο σκηνοθέτη Σίντνεϊ Πόλακ, κατέγραψε πριν από 46 ολόκληρα χρόνια, μία από τις πιο υπερβατικές γκόσπελ ερμηνείες της Αρίθα Φράνκλιν. Μία σειρά από τεχνικά προβλήματα αλλά και από νομικές τρικλοποδιές-τις οποίες είχε βάλει όσο ζούσε η ίδια η βασίλισσα της σόουλ-, το κράτησαν στο συρτάρι. Τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα του να βγει στις αίθουσες και ίσως να κερδίσει και μία υποψηφιότητα για τα Οσκαρ. Και όπως σχολιάζει το δημοσίευμα των New York Times, «ανήκει στην κατηγορία των πιο διάσημων φιλμ που δεν προβλήθηκαν ποτέ!». Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στο φεστιβάλ Doc NYC της Νέας Υόρκης, το οποίο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο ντοκιμαντέρ και όχι ταινίες μυθοπλασίας. Στη συνέχεια, θα φιλοξενηθεί σε αίθουσες του Λος Αντζελες (μέσα στον Νοέμβριο) και της Νέας Υόρκης (τον Δεκέμβριο), προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στα Οσκαρ. Κατά πάσα πιθανότητα, το φιλμ θα βγει κανονικά στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2019, ώστε να συμπέσει και με την ημερομηνία γέννησης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (15 Ιανουαρίου 1929). Πηγή: Protagon.gr

Το ντοκιμαντέρ «Amazing Grace», κινηματογραφημένο από τον σπουδαίο σκηνοθέτη Σίντνεϊ Πόλακ, κατέγραψε πριν από 46 ολόκληρα χρόνια, μία από τις πιο υπερβατικές γκόσπελ ερμηνείες της Αρίθα Φράνκλιν. Μία σειρά από τεχνικά προβλήματα αλλά και από νομικές τρικλοποδιές-τις οποίες είχε βάλει όσο ζούσε η ίδια η βασίλισσα της σόουλ-, το κράτησαν στο συρτάρι. Τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα του να βγει στις αίθουσες και ίσως να κερδίσει και μία υποψηφιότητα για τα Οσκαρ. Και όπως σχολιάζει το δημοσίευμα των New York Times, «ανήκει στην κατηγορία των πιο διάσημων φιλμ που δεν προβλήθηκαν ποτέ!».

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στο φεστιβάλ Doc NYC της Νέας Υόρκης, το οποίο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο ντοκιμαντέρ και όχι ταινίες μυθοπλασίας. Στη συνέχεια, θα φιλοξενηθεί σε αίθουσες του Λος Αντζελες (μέσα στον Νοέμβριο) και της Νέας Υόρκης (τον Δεκέμβριο), προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στα Οσκαρ. Κατά πάσα πιθανότητα, το φιλμ θα βγει κανονικά στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2019, ώστε να συμπέσει και με την ημερομηνία γέννησης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (15 Ιανουαρίου 1929).

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.