UPDATE #NOW

#petsandthecity: Tα 3 απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για τη γάτα σου


14 Νοεμβρίου 2018

koen-eijkelenboom-353684-unsplash.jpg

Είναι βασικά και απαραίτητα για την καλή υγεία της γάτας σου και μάλιστα μπορείς να τα βρεις πανεύκολα. Εμπλούτισε τη διατροφή της γάτας σου με τα 3 παρακάτω στοιχεία και πρόσφερέ της  τη βέλτιστη υγεία .

Φυτική ίνα.

Τη βρίσκεις τόσο σε μορφή λιχουδιάς όσο και σε μορφή χόρτου που μπορείς να καλλιεργήσεις μόνη σου αλλά και σε σκεύασμα σκόνης.

Η φυτική ίνα είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό της γάτας σου καθώς προάγει την καλή πέψη  αλλά και βοηθά στην αποτοξίνωση του εντέρου. Επίσης συμβάλλει στην προώθηση των τριχόμπαλων με τα κόπρανα ώστε να αποφεύγονται τόσο οι εμετοί που περιέχουν τρίχα όσο και η δυσκοιλιότητα από τη μαζεμένη τρίχα στο έντερο.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πως η φυτική ίνα παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της παχυσαρκίας καθώς προκαλεί αίσθημα κορεσμού («φούσκωμα») και έτσι η γάτα μας δεν καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες τροφής.

Διαβάστε εδώ: Για να τα πάτε καλά: Tί δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στη γάτα σου

Προβιοτικά.

Οι πιο ισχυροί μικροοργανισμοί που αποικίζουν το έντερο μόνο για το καλό του! Συγκεκριμένα  τα προβιοτικά απομακρύνουν αποτελεσματικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς από το έντερο μειώνοντας κατακόρυφα  την εκδήλωση ασθενειών σοβαρών και μη.

Διατηρούν και προάγουν τη φυσιολογική χλωρίδα αποτρέποντας  κυρίως φαινόμενα εμετού, διάρροιας αλλά και δυσκοιλιότητας.

Μπορείς νσα τα βρεις τόσο σε κάψουλες , σε πάστα όσο και σε σκόνη που μπορείς να προσθέσεις σε υγρό ή ξηρό φαγητό.

Tip: Ρώτησε τον κτηνίατρό σου ποιό σκεύασμα προβιοτικών θα σου πρότεινε

Ω3 Λιπαρά οξέα.

Φροντίζουν σε τεράστιο βαθμό το τρίχωμα κάνοντάς το πιο ανθεκτικό, λαμπερό και υγιές. Πέρα από το καλλωπιστικό μέρος όμως τα Ω3 είναι ευρέως γωνστά για την εξαιρετική αντιφλεγμονώδη δράση τους η οποία προλαμβάνει τόσο τη δυσκαμψία των αρθρώσεων και την περιορισμένη κίνηση όσο και γενικά τις  φλεγμονές του οργανισμού!

Μπορείς να τη βρεις σε κάψουλες που δίνονται απευθείας στο στόμα όσο και σε μορφή λαδιού που μπορείς να συμπληρώσεις στο φαγητό της γάτας σου σε καθημερινή βάση.

Κάθε εβδομάδα απαντώ και σε μία νέα απορία: Στείλτε και μου τις δικές σας απορίες στο [email protected] σχετικά με τη φροντίδα του κατοικιδίου σας και θα χαρώ πολύ να σας απαντήσω σε επόμενο άρθρο μου.

 

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

www.pet-astero.gr