UPDATE #NOW

Γυναίκα έκλεψε 2.000$ από άντρα που γνώρισε σε μπαρ και το internet την υπερασπίζεται


The Jennettes

5 Δεκεμβρίου 2018

paul-hanaoka-608788-unsplash1.jpg

Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί όταν βγαίνεις σε ένα μπαρ. Μπορεί να γνωρίσεις κάποιον, να καταλήξεις να ξυπνάς σε ένα παντελώς άγνστο μέρος το πρωί, ή να σου κλέψουν 2.000 δολάρια από τον λογαριασμό σου. Όλα στη ζωή είναι.

Η SydneyShyanneS , υπάλληλος σε μπαρ, δημοσιοποίησε μια μεθυσμένη ιστορία, η οποία έχει προκαλέσει τις εντελώς αντίθετες αντιδράσεις από τις αναμενόμενες.

"Ένας τύπος έπαιρνε τηλέφωνο στο bar για να ελέγξει τις κάμερες, επειδή ζήτησε από μια κοπέλα να γράψει τον αριθμό της στο τηλέφωνό του κι εκείνη μετέφερε στον λογαριασμό της 2.000 δολάρια. Μεθυσμένη ιδιοφυΐα!»

Σύμφωνα με τη Sydney, ο ίδιος τύπος επέστρεψε την επόμενη μέρα ευχαριστώντας την που δημοσιοποίησε την ιστορία, γιατί τον έκανε διάσημο και του επιστράφηκαν τα λεφτά.

Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία, είναι η αντίδραση των γυναικών. Η ιστορία δημοσιεύτηκε σε ένα group στο Facebook, και οι γυναίκες βρήκαν τον τέλειο τρόπο να εξηγήσουν στους άντρες το πρόβλημα με την «κουλτούρα βιασμού» και την επίρριψη ευθυνών στο θύμα. Στο χωρό φυσικά μπήκαν και άντρες, προσθέτωντας κι εκείνοι τις κωμικές πινελιές τους.

«Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι το έκανε αυτή; Ίσως είναι άλλος ένας ζηλιάρης άντρας που της την είχε φυλαγμένη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κατηγορούμε τις γυναίκες, γιατί τέτοιες κατηγορίες μπορούν να βλάψουν τις καριέρες και το μέλλον τους. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να την ακολουθεί σε όλη τη ζωή της. Έχει και μια οικογένεια να φροντίσει!», σχολίασε η Katie, διακωμωδώντας τους αντίμαχους του #metoo.

«Aφου έχει ξανανοίξει το πορτοφόλι του στο παρελθόν για να βγάλει λεφτά, γιατί τον ενοχλεί να ξοδέψει λεφτά και τώρα; Δεν είναι ότι το πορτοφόλι του ήταν παρθένο», έγραψε η Nichole.

«Αν δεν παραπονέθηκε την ώρα που έγινε, δεν μπορεί να παραπονεθεί τώρα. Το ήθελε», συμπλήρωσε ο Christopher.

«Συμφωνώ. Ξεκάθαρα περίπτωση μετάνοιας και όχι κλοπής. Απλώς επειδή άλλαξε γνώμη την επόμενη μέρα, προσπαθεί να καταστρέψει το μέλλον αυτής της κοπέλας. Θλιβερό», απάντησε η Megan

«Aν είναι κανονική ληστεία, το κινητό έχει τρόπους να κλείσει από μόνο του», πρόσθεσε ο Tony.

Tα σχόλια είναι πάρα πολλά και ιδιαίτερα εύστοχα, συμπεριλαμβάνοντας κοινές απαντήσεις σε περιπτώσεις κατηγοριών για βιασμό, όπως «υπήρχαν μάρτυρες; μπορεί να αποδείξει την κλοπή;» ή «της έδωσε το κινητό του και δεν της είπε ότι δεν μπορεί να πάρει 2.000$ άρα φταίει κι αυτός».

Παρόλο που η χροιά σε αυτό είναι κωμική, το μήνυμα πίσω από τα σχόλια είναι σοβαρό. Το bar επέστρεψε τα χρήματα στον άντρα, απλώς επειδή πίστεψε τα λόγια του. Αντίστοιχη πίστη σε περιπτώσεις βιασμού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα.

Δείτε ακόμη: Τα καθημερινά προβλήματα μιας γυναίκας μέσα από αστεία comics