UPDATE #NOW

Η νέα ταινία της Jennifer Aniston βάζει τέλος στο fat shaming


The Jennettes

15 Δεκεμβρίου 2018

dumplin-jen-e1543603000811.jpg

Η διαγωνισμοί ομορφιάς είναι ένας κόσμος ανταγωνισμού και αποκλεισμού γεμάτος από λαμπερά φορέματα και ψηλά τακούνια - και συχνά μειώνει την αυτοπεποίθηση των νεαρών κοριτσιών. Η νέα ταινία Dumplin' του Netflix, όμως, έρχεται για να φέρει μία νέα οπτική στην ομορφιά, ως αέρας φρεσκάδας σε έναν κινηματογραφικό κόσμο που γιορτάζει τα εξαιρετικά λεπτά σώματα. Η ταινία εξιστορεί τη ζωή της Willowdean, μίας plus-size έφηβης που παίρνει μέρος σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς στο Τέξας, τον οποίο η μητέρα της (Jennifer Aniston) είχε κερδίσει στα 90s. Η συμμετοχή της Willowdean, εμπνέει κι άλλα κορίτσια που ενδεχομένως να μη σκέφτονταν ποτέ να πάρουν μέρος λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης, να διαγωνιστούν.

Η ταινία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές απ' το κοινό, κυρίως επειδή δείχνει μία νεαρή plus-size γυναίκα που δεν κάνει δίαιτα, ούτε χρησιμοποιεί το βάρος της για marketing. "Όταν μεγάλωνα, δεν είχα καμία τέτοια ταινία να μου πει 'Δεν έχει σημασία πώς δείχνεις, είσαι τέλεια όπως είσαι'", είπε η σκηνοθέτης, Anne Fletcher. "Υπάρχουν τόσα layers σε αυτό που αγαπώ κι αν μπορεί να επηρεάσει τα κορίτσια και τις γυναίκες με θετικό τρόπο, θα είμαι πολύ χαρούμενη."

Επιπλέον, το soundtrack της ταινίας έχει αναλάβει η Dolly Parton - ένα mix από παλιά της κομμάτια και καινούρια - ενώ μέσα στη ταινία, η Willowden έχει τη τραγουδίστρια σαν είδωλο. Η Dolly Parton λατρεύεται κι από άλλους χαρακτήρες στη ταινία: Μία σκηνή περιλαμβάνει draq queens που κάνουν lipsync το Jolene ως έναν ακόμα τρόπο της ταινίας να συμπεριλάβει "περιθωριοποιημένα" άτομα και να γιορτάσει την ομορφιά όλων των ανθρώπων και φυσικά, το inclusivity.

 

Δείτε ακόμη: Ines Rau: Το πρώτο transgender μοντέλο που γίνεται εξώφυλλο στο Playboy