UPDATE #NOW

Τime's up: Το κίνημα που υπερασπίζεται θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την πρώτη του επέτειο


The Jennettes

2 Ιανουαρίου 2019

abaca_627379_025.jpg

Πριν από ένα χρόνο, πάνω από 300 γυναίκες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ίδρυσαν το κίνημα Τime's Up, ως απάντηση στις παρενοχλήσεις του Harvey Weinstein και το #MeToo. Σκοπός του κινήματος είναι να πολεμήσει τη συστημική σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, κι από τότε πολλά νήματα κινήθηκαν για να ασκηθούν διώξεις σε ισχυρούς άντρες στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, της πολιτικής και των επιχειρήσεων. 

Χθες, τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος έδωσαν στη δημοσιότητα ένα δυνατό video, το οποίο έχει σκοπό να γιορτάσει την επέτειο της δημιουργίας του κινήματος και να αναδείξει τα επιτεύγματά του.

"Ήταν ένας απίστευτος χρόνος. Και το 2018 ήταν μόνο η αρχή", έγραψε στο twitter ο λογαριασμός του κινήματος.

Το video που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι μια συλλογή από πρωτοσέλιδα, συνεντεύξεις και ομιλίες που δόθηκαν από τους πιο αξιοσημείωτους υποστηρικτές του κινήματος κατά τη διάρκεια του 2018.

"Έχουμε δημόσιες φωνές, έχουμε πόρους, αλλά οι γυναίκες που εργάζονται σε αυτήν τη χώρα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν σε ορισμένες περιστάσεις με το να ανοίγονται και να μιλάνε. Θέλουμε να βοηθήσουμε", λέει η Reese Witherspooon στο video. Σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσίευσε το κίνημα, πάνω από 4.000 άτομα έχουν έρθει σε επικοινωνία με το ταμείο για την νομική υπεράσπιση. Πάνω από 800 δικηγόροι στο δίκτυο του Τime's up έχουν βοηθήσει πάνω από 3.900 άτομα από 30 διαφορετικούς εργασιακούς τομείς. Πάνω από τα δύο τρίτα των ατόμων που έχουν επικοινωνήσει με το Τime's up προσδιορίζονται ως χαμηλού εισοδήματος.

 

Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί 22 εκατομμύρια για αυτόν το σκοπό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του GoFundMe.

Δείτε επίσης: Ο καλλιτέχνης που μετατρέπει τις plus-size γυναίκες σε τέχνη