UPDATE #NOW

10 λέξεις που πρέπει να βγάλετε άμεσα από το βιογραφικό σας


The Jennettes

7 Ιανουαρίου 2019

photo-1519377661616-bbec03d2bd68.jpg

Το LinkedIn δημοσίευσε τις πιο πολυχρησιμοποιημένες λέξεις όσον αφορά την προσωπική επαγγελματική προώθηση. Η λίστα δείχνει τις 10 λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο τους τελευταίους 12 μήνες και είναι όροι που θα πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε άλλους υποψήφιους.

Η λέξη "ειδικευμένος" βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν οι λέξεις "ηγεσία" και "με εμπειρία". Το LinkedIn συνεργάστηκε με τον βιογράφο Christopher Sandford, για να δώσει τις απαραίτητες συμβουλές για το πώς να προωθήσει κανείς καλύτερα τον εαυτό του.

"Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε λέει πολλά για εμάς, οπότε είναι σημαντικό να διαλέγουμε σοφά τις λέξεις μας, ειδικά σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο," είπε ο Sandford. "Πολύ συχνά κρυβόμαστε πίσω από λέξεις που δεν έχουν πραγματική σημασία, είτε από θέληση να διατηρήσουμε τα πράγματα απλά, ή γιατί δε νιώθουμε άνετα να μιλάμε για τις επαγγελματικές μας επιτυχίες". Είπε, επίσης, πως αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε μία συγκεκριμένη λέξη, τότε να βεβαιωθούμε πως θα τη συνοδεύσουμε με το αντίστοιχο παράδειγμα που υποστηρίζει αυτό που θέλουμε να πούμε.

Αν ανανεώνετε το βιογραφικό σας, αυτές είναι οι λέξεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε: \

1. Eιδικευμένος

2. Ηγεσία

3. Με εμπειρία

4. Παθιασμένος

5. Στρατηγικός

6. Άριστες (πχ. γνώσεις)

7. Συγκεντρωμένος

8. Δημιουργικός

9. Ενθουσιώδης

10. Επιτυχημένος

 

Δείτε ακόμη: 12 πράγματα στο σπίτι, που δεν έχετε φανταστεί ότι χρειάζεστε