UPDATE #NOW

Σας έχουν καλέσει πρόσφατα στο Facetime; Ίσως σας παρακολουθούν


The Jennettes

29 Ιανουαρίου 2019

jamie-street-493146-unsplash.jpg

iOS, έχουμε πρόβλημα.

Eνώ τεράστιες συζητήσεις συμβαίνουν για την προστασία των δεδομένων, ανακαλύφθηκε ένα σφάλμα στο λειτουργικό σύστημα των iPhone, το οποίο επιτρέπει σε αυτόν που καλεί μέσω Facetime να δεί το συνομιλητή του, ΠΡΙΝ αυτός απαντήσει στην κλήση.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στη ζωή κάποιου άλλου, χωρίς ο τελευταίος να έχει την παραμικρή ιδέα. Το σφάλμα εντοπίζεται πολύ εύκολα: Πρώτα από όλα, καλείς κάποιον στο Facetime. Μετά, πριν ακόμα απαντήσουν, σέρνεις με το δάχτυλό σου την οθόνη προς τα πάνω, και προσθέτεις τον εαυτό σου στην κλήση. Αυτό ήταν. Τώρα μπορείς να ακούσεις τον άνθρωπο που πήρες τηλέφωνο, χωρίς αυτός να σου απαντήσει.

Ο Jack Morse, ρεπόρτερ για το Mashable, έλεγξε το bug με έναν πρόθυμο συμμετέχοντα. Η εξέλιξη ήταν τρομακτική. Όχι μόνο μπόρεσε να ακούσει τον συμμετέχοντα, αλλά όταν εκείνος πάτησε το κουμπί που έκλεινε την κλήση, το Facetime άρχισε να στέλνει και video. Aυτό σημαίνει ότι ο Morse μπορούσε να όχι μονο να ακούσει, αλλά και να δει τον άνθρωπο που δεν του είχε απαντήσει την κληση.

Παραδόξως, το άτομο στην άλλη άκρη της γραμμής μπορούσε επίσης να ακούσει τον ρεπόρτες (ίσως και να τον δει, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε, καθώς ο Morse παραδέχτηκε οτι κλείνει την μπροστινή κάμερα του κινητού του). Η Apple φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί για το σφάλμα και προσπαθεί να το διορθώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά μέχρι να γίνει αυτό καλό θα ήταν οι χρήστες iOS να απενεργοποιήσουν το Facetime.

Τέλος, ο ερευνητής ασφαλείας Patrick Wardle, μοιράστησε μέσω ενός tweet το πώς δείχνει όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Δείτε ακόμη: Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone