UPDATE #NOW

Αυτή είναι η διάσημη ατάκα από τον Τιτανικό που δεν άρεσε καθόλου στον Leonardo Dicaprio


The Jennettes

9 Φεβρουαρίου 2019

tmp_ejy7uf_ac0c463f80f86864_mcdtita_fe028.jpg

Μπορεί ο Τιτανικός να κυκλοφόρησε το 1997, όμως κάθε χρόνο εμφανίζονται νέες λεπτομέρειες που έγιναν πίσω από τις κάμερες και δεν ξέραμε μέχρι τώρα, όπως για παράδειγμα ότι ο Matthew McConaughey παρα λίγο να υποδυθεί τον ρόλο του Jack. Αυτήν τη φορά, η πληροφορία που ήρθε στο φως αφορά μια iconic ατάτα του Leonardo Dicaprio από την ταινία. 

Μιλώντας στη σειρά του BBC "Movies That Made Me", ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, James Cameron, μίλησε για την σκηνή στην οποία ο Jack κι ο φίλος του Fabrizio (Danny Nucci), βρίσκονται στην πλώρη του πλοίου κι ο Jack φωνάζει "Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου!". Ο Cameron περιγράφει ότι αυτή η ατάκα προέκυψε εκείνη τη στιγμή, μετά από πολλές δοκιμές, πολλές λήψεις και πολλές διαφορετικές φράσεις και τίποτα δεν ικανοποιούσε τον Cameron.

"Του λέω, οκ, έχω κάτι για εσένα. Απλώς πες 'Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου', απλώς άνοιξε τα χέρια σου διάπλατα και ζήσε τη στιγμή, γιόρτασέ την και απόλαυσέ το, και εκείνος μου λεει "τι;", διηγείται ο Cameron. Πολύ λογικά, ο DiCaprio δεν ενθουσιάστηκε με τo κλισέ, το οποίο όμως ειπωμένο από το στόμα του, στη συγκεκριμένη στιγμή, λειτουργεί καταπληκτικά στην ταινία. Για τον James Cameron, αυτό δεν ήταν έκπληξη. Ο ηθοποιός κι ο σκηνοθέτης έκαναν αυτό το διάλογο μέσω walkie talkie, κι ο Cameron λέει "Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου!', απλώς πες 'είμαι ο βασιλιάς του κόσμου', αλλά πρέπει να το πουλήσεις. Και μου λέει 'τι;' και του λέω 'απλώς πούλα το, γαμώτο!'".

Ευτυχώς για τον James Cameron, αυτή η ατάκα λειτούργησε καταπληκτικά μέσα στην ταινία, η οποία του χάρισε το Oscar σκηνοθεσίας το 1998. Δυστυχώς για τον James Cameron, αυτή η ατάκα δε λειτούργησε καθόλου καλά για τον ίδιο, όταν την επανέλαβε στον ευχαριστήριο λόγο του, προκαλώντας βαθιά ντροπή κι αμηχανία στο κοινό. Πλέον μπορεί να παραδεχτεί ανοιχτά ότι μόνο ο Leonardo Dicaprio μπόρεσε να "πουλήσει" τελικά την ατάκα.

Δείτε ακόμη: Ποια ατάκα από ταινία σημάδεψε τη χρονιά που γεννηθήκατε