UPDATE #NOW

Oscars 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε


The Jennettes

18 Φεβρουαρίου 2019

abaca_628294_007.jpg

Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ σημαντική για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στα βραβεία Oscar, όπως και στις Χρυσές Σφαίρες. Από τις ενδυματολογικές επιλογές μέχρι τις ευχαριστήριες ομιλίες, κυριάρχησε η ανάγκη για ισότητα και diversity, αλλά και η υποστήριξη στο κίνημα #Metoo.

Tα φετινά Oscars θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από μια εβδομάδα, και υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και αναμονή για το τι θα δούμε σε αυτά. Μέχρι την έναρξη της τελετής, αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να έχετε:

Ποιοι είναι υποψήφιοι;

Οι υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιανουαρίου αντανακλούν όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής σε όλα τα φετινά βραβεία κινηματογράφου. Το Roma του Alfonso Cuaron και το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου ηγούνται της κούρσας με 10 υποψηφιότητες έκαστο. Οι υποψηφιότητες για καλύτερη ταινία περιλαμβάνουν επίσης τα Black Panther, BlackkKlansman, Bohemian Rhapsody, Green Book, A Star Is Born και Vice.

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congratulations on your 10 @theacademy nominations @thefavouritemovie #yorgoslanthimos #oliviacolman #emmastone #rachelweisz

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greg Williams (@gregwilliamsphotography) στις

Τελικά ποιες κατηγορίες θα προβληθούν;

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των ανθρώπων του κινηματογράφου, η Ακαδημία απέσυρε την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ορισμένες κατηγορίες βραβείων θα παρουσιάζονταν κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος. Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν live, κατά τη διάρκεια της τελετής και θα προβληθούν κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Η Ακαδημία «κόβει» τα Oscars φωτογραφίας και μοντάζ και το κοινό αντιδρά

Ποιος θα παρουσιάσει;

Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, τα φετινά βραβεία Oscar δε θα έχουν κεντρικό παρουσιαστή. Μετά την απόσυρση του Kevin Hart από τον ρόλο, η Ακαδημία παραιτήθηκε από τη μάχη να βρει παρουσιαστή, αναθέτοντας σε μεγάλους stars και σε νικητές της προηγούμενης χρονιάς να παρουσιάσουν τις κατηγορίες και τους νικητές. Η λίστα με τους παρουσιαστές περιλαμβάνει ονόματα όπως Whoopi Goldberg, Jennifer Lopez, Daniel Craig, Brie Larson, Charlize Theron, Chris Evans και Tina Fey.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#oscars91 #thepresenters The first batch of Oscar presenters have been announced and they include three members from the MCU (this one is of special interest to us: how many MCU characters they manage to rope in). @whoopigoldberg @awkwafina #chrisevans (MCU #1 - Captain America) @amypoehlersmartgirls @princesstagramslam #tinafey (the best friend trio) @jlo @brielarson (MCU #2 - Captain Marvel) #danielcraig @amandlasponsored @constancewu @charlizeafrica & @tessamaethompson (MCU #3 - Valkyrie) The 91st Academy Awards will be held on 24th February 2019 (25/02 in India). #91stacademyawards #oscars2019 #oscarpresenter #howmanyavengers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arvind Sreekumar (@sreekumararvind) στις

Διαβάστε επίσης: Γιατί κανείς δε θέλει να παρουσιάσει τα Oscars;

 

Ποια τραγούδια θα ακούσουμε live;

Όπως και όλα τα υπόλοιπα θέματα, έτσι και σε αυτό έχουν υπάρξει πολλές ανατροπές και αλλαγές. Αν και είχε ανακοινωθεί ότι δε θα ακουστούν όλες οι υποψηφιότητες της κατηγορίας καλύτερου τραγουδιού, τελικά θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια στη σκηνή των βραβείων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BehindTheScenes of “A Star Is Born” (2018)?? Tag someone who should see this!??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη sohbetm (@cinema_perspective) στις

Διαβάστε επίσης: 10 αδικίες από τις φετινές υποψηφιότητες των Oscars

Πότε και πού είναι η τελετή;

Η 91 απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre στο Los Angeles, όπως συμβαίνει την τελευταία δεκαετία. Στην Αμερική η τελετή θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 8 μ.μ., δηλαδή στις 3 π.μ. (25ης Φεβρουαρίου) σε ώρα Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης: Agenda 14/2 - 20/2: Πού θα δούμε τις ταινίες του Λάνθιμου πριν τα Oscars