UPDATE #NOW

Η τεχνολογία θα φροντίζει τα κατοικίδια μας


1 Μαρτίου 2019

claudio-schwarz-purzlbaum-1266714-unsplash.jpg

Γυμνάζεται όσο πρέπει ο σκύλος σας; Τι τρώει όταν λείπετε και πεινάει; Κάνει αυτά που πρέπει όταν είστε διακοπές εκείνος που του έχετε αναθέσει την φροντίδα του κατοικίδιου σας; Η φροντίδα του κατοικίδιου είναι μια απαιτητική διαδικασία και η βιομηχανία της τεχνολογίας σπεύδει να προσφέρει χείρα βοηθείας στους κατόχους ζώων.

Στο Mobile World Congress, την μεγαλύτερη έκθεση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών και συστημάτων κάθε είδους που διεξάγεται τέτοιες μέρες κάθε χρόνο στην Βαρκελώνη, παρουσιάστηκαν μια σειρά από gadgets και τεχνολογίες που βοηθούν στην φροντίδα των κατοικίδιων.

 Στο MWC παρουσιάστηκαν κολάρα με ενσωματωμένα διαφόρων ειδών αισθητήρες και συστήματα συλλογής δεδομένων και επικοινωνίας. Τα κολάρα δείχνουν στο κινητό τηλέφωνο του κάτοχο του κατοικίδιου το που βρίσκεται το κατοικίδιο αλλά και μια σειρά από άλλες πληροφορίες. Αν για παράδειγμα, κάποιος θα λείψει από το σπίτι του για κάποιες μέρες και έχει αφήσει την φροντίδα του κατοικίδιου του σε κάποιον άλλο θα γνωρίζει πόσο έχει κινηθεί το ζώο κατά την διάρκεια της μέρας, αν έχει τρέξει και πόσο, αν έχει παίξει πόσο έχει κοιμηθεί κλπ. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ