UPDATE #NOW

#petsandthecity: Πώς θα κάνεις τη γάτα σου να λατρέψει το νέο της ονυχοδρόμιο σε 3 απλά βήματα


2 Απριλίου 2019

paul-hanaoka-330307-unsplash.jpg

Είναι πολλές οι φορές που οι ιδιοκτήτες γάτας παραπονιούνται πώς παρόλο που έκαναν μία αγορά σε νέο ονυχοδρόμιο ωστόσο η γατούλα τους δεν το χρησιμοποιεί!

Αντίθετα παρά τη σοβαρή επένδυση για την ευτυχία της, η γάτα τους χαλαρώνει μέσα στην κούτα συσκευασίας του ονυχοδρομίου

Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους «ταλαίπωρους» γατογονιούς παρακάτω σου αποκαλύπτω τρία βήματα που αν τα ακολουθήσεις ακολουθηθούν η αγορά σου θα αγαπηθεί από τη γάτα σου!

Διαβάστε εδώ: #petsandthecity: Ζώντας με κατοικίδιο που έχει αναπηρία

1) Όταν ψάχνεις για νέο ονυχοδρόμιο αναζήτησε κάτι τελείως διαφορετικό από το ήδη υπάρχον κυρίως σε μέγεθος. Δηλαδή αν έχεις ήδη ένα μικρό ονυχοδρόμιο 40εκ. σε ύψος και τώρα θέλετε να κάνετε την αλλαγή ,καλό θα είναι να πάτε σε ένα ονυχοδρόμιο τουλάχιστον δυο φορές όσο το παλιό σας σε ύψος δεδομένου ότι μιλάμε για μία γάτα ενήλικη ή τουλάχιστον άνω των 5 μηνών. Αυτό γιατί οι γάτες λατρεύουν να κάθονται ψηλά και να επιτηρούν, επομένως ήδη επιλέγοντας ένα πιο ψηλό ονυχοδρόμιο έχεις κερδίσει τη "συμπάθειά" της κατά 40%!

2) Βάλτο σε μέρη που της/του αρέσει να συχνάζει. Δηλαδή, αν η γάτα σας λατρεύει το χώρο του καθιστικού αλλά εσείς βάλετε το ονυχοδρόμιο στην κουζίνα τότε το πιο πιθανό είναι να το απορρίψει λόγω μη επιθυμητής τοποθεσίας.

3) Ψέκασέ το με catnip. Κάθε αρχή και δύσκολη. Επομένως σε ότι καινούριο της αγοράζεις καλό θα είναι να το ψεκάζεις με ένα ισχυρό φυτικό προσελκυστικό όπως είναι το catnip σε μορφή spray!Επίσης πλέον κυκλοφορεί και το ξύλο matatabi –επίσης καινοτόμο φυτικό προσελκυστικό- που το βρίσκεις σε μορφή ξύλου και μπορείς να το κρύψεις κάπου μέσα στο επιπλο-ονυχοδρόμιο.

Κάθε εβδομάδα απαντώ και σε μία νέα απορία: Στείλτε και μου τις δικές σας απορίες στο [email protected] σχετικά με τη φροντίδα του κατοικιδίου σας και θα χαρώ πολύ να σας απαντήσω σε επόμενο άρθρο μου.

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

www.pet-astero.gr