UPDATE #NOW

To τέλος των influencers: To Instagram θέλει να κρύψει τα likes


The Jennettes

24 Απριλίου 2019

erik-lucatero-543541-unsplash1.jpg

Με σκοπό να μειώσει την πίεση που δημιουργούν τα social media, το Instagram εξετάζει το ενδεχόμενο να κρύβει τα likes. Αν αυτή η ιδέα εφαρμοστεί, οι δημοσιεύσεις δε θα εμφανίζουν τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν κάνει like σε ένα συγκεκριμένο post, αλλά μόνο ότι άρεσε σε κάποιους κατονομαζόμενους χρήστες "και άλλους".

Οι χρήστες θα συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αριθμό των likes που λαμβάνει η φωτογραφία τους, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος δε θα μπορεί. Η απόφαση θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στους influencers, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον αριθμό των likes για να επιδείξουν τη δημοτικότητα και την απήχηση που έχουν στους followers τους. Αν οι εταιρείες δεν μπορούν να δουν δημόσια πόσο αλληλεπιδρούν οι χρήστες με μια δημοσίευση, αυτό είναι πιθανό να επιδράσει στις εταιρικές συνεργασίες, τις χορηγίες κλπ.

Διαβάστε ακόμη: Πόσα likes πήρε η φωτογραφία μας μαμά; H επίδραση των social media στη ψυχοσύνθεση των παιδιών

"Θέλουμε οι followers σας να εστιάζουν σε αυτά που δημοσιεύετε, όχι στον αριθμό των likes που παίρνουν τα posts σας", λέει το Instagram σε ένα μήνυμα που εξηγεί την αλλαγή. "Κατά τη διάρκεια του test, μόνο ο άνθρωπος που μοιράστηκε ένα post θα βλέπει τον ακριβή αριθμό των likes που έχει λάβει."

Δείτε επίσης: What's on your mind?: Το video που μας θυμίζει να μην πιστεύουμε ό,τι βλέπουμε στα social media

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε επίσης να αποτελεί απάντηση σε όσους εξηγούν ότι η εξιδανικευμένες εκδοχές του εαυτού και η τελειότητα που παρουσιάζεται μέσω του Instagram έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των ανθρώπων. Ένας μικρός αριθμός likes είναι για κάποιους ενδεικτικός χαμηλής δημοτικότητας. Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε ότι "η αναζήτηση τρόπων για να μειώσουμε την πίεση στο Instagram είναι κάτι που πάντα σκεφτόμαστε".

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι όσα βλέπουμε στο Instagram δεν είναι πάντα πραγματικά