Είσαι όμορφη και θες να διοικείς; Θα δυσκολευτείς!

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019
nine-to-five-1980-001-lily-tomlin-dolly-parton-jane-fonda.jpg

Μία νέα έρευνα δείχνει πως οι γοητευτικές γυναίκες σε θέσεις εξουσίας θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστες και λιγότερο ειλικρινείς. Οι επικεφαλής της έρευνας το ονομάζουν «το φαινόμενο της femme fatale».

Το δημοσίευμα των New York Times αρχίζει με μία ατάκα από συνέντευξη της ηθοποιού Χάλι Μπέρι: «Να σας πω κάτι; Το ότι με θεωρούσαν όμορφη, δεν με γλίτωσε από τίποτα στη ζωή. Ούτε από πόνο ψυχής, ούτε από προβλήματα». Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι ωραίες γυναίκες περιδιαβαίνουν τον κόσμο με τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η ομορφιά τους. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια. Τώρα μάλιστα, υπάρχει και μία πανεπιστημιακή έρευνα για να στηρίξει το γεγονός ότι οι ωραίες -τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το εργασιακό περιβάλλον- δεν είναι οι ευνοούμενες αυτού του κόσμου.

Σύμφωνα λοιπόν με νέα στοιχεία από το Washington State University, οι γοητευτικές εργαζόμενες που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία, θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστες, λιγότερο ειλικρινείς και αξίζουν να απολυθούν περισσότερο, σε σύγκριση με άλλες γυναίκες, που δεν κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση με την εξωτερική τους εμφάνιση. Οι επικεφαλής της έρευνας το ονομάζουν «το φαινόμενο της femme fatale», με τον συγκεκριμένο όρο, «μοιραία γυναίκα», να παραπέμπει σε εκείνες που είναι ταυτόχρονα ταλαντούχες στο να χειραγωγούν και να αποπλανούν.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.

Δείτε ακόμη:

9 γυναίκες που κατέκτησαν το διάστημα