UPDATE #NOW

Δύο Ελληνίδες πάτησαν για πρώτη φορά στο Έβερεστ


The Jennettes

28 Μαΐου 2019

ellinides.jpg

Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βασιλική Αρχοντίδου έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν στο Εβερεστ. Oι δύο αλπινίστριες ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου για το Νεπάλ, με στόχο να ανεβάσουν την ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ορειβατικών αποστολών στο Κατμαντού η ομάδα των 14 ορειβατών, ανάμεσά τους και οι 2 Ελληνίδες, βρήκε «ένα ανοικτό παράθυρο στον καιρό» και ανέβηκε στο όρος Εβερεστ. Καθοδηγητής και υπεύθυνος αποστολής ήταν ο Kami Rita Sherpa από το Νεπάλ, ο οποίος έσπασε το υπάρχον ρεκόρ, ανεβαίνοντας στην κορυφή του Έβερεστ για 24η φορά.

Η όλη προσπάθεια έγινε με την υποστήριξη του φορέα «A woman can be». Στόχος των δύο γυναικών είναι η ανάβαση των επτά υψηλότερων κορυφών των ηπείρων του κόσμου, και μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να βρεθούν στις πέντε από τις επτά κορυφές. «Το ότι ήμασταν οι πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν την ψηλότερη κορυφή στην Αλάσκα δεν ήταν αυτοσκοπός. Για εμάς είναι σημαντικό να προβάλλουμε την Ελλάδα και να την πηγαίνουμε ψηλά έστω και υπό αυτό το πρίσμα», αναφέρουν.

Πριν το ταξίδι τους, οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει πως το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετώπιζαν ήταν η οικονομική υποστήριξη. «Στην Ελλάδα ακόμη και οι Ολυμπιονίκες μας δυσκολεύονται να βρουν στήριξη, πόσο μάλλον εμείς που δεν είμαστε επαγγελματίες αθλήτριες αλλά δύο συνηθισμένες γυναίκες με ένα ασυνήθιστο όνειρο».

«Εκτός από καλή φυσική κατάσταση απαιτεί και μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης αφού καλούμαστε να είμαστε μακριά από το σπίτι και τους δικούς μας ανθρώπους για 2 περίπου μήνες. Όσον αφορά την επικινδυνότητα σίγουρα ένα ψηλό βουνό χρειάζεται σεβασμό. Ο καιρός, η καλή εκτίμηση των δυνάμεων μας την κάθε στιγμή, η προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων είναι παράγοντες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής» είχαν πει χαρακτηριστικά πριν ξεκινήσει η αποστολή τους.

Μετά το τεράστιο κατόρθωμα τους, η Χριστίνα Φλαμπούρη έκανε μια ανάρτηση στο Instagram:

On top of the world: Everest Summit!!!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου ως την κορυφή του κόσμου... ? Στον ξάδερφο μου Δημήτρη Μπέη που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε σε μένα όταν κανείς δεν το έκανε και δυστυχώς δεν είναι εδώ να δει οτι είχε δίκιο.... ? Στην οικογένεια μου, που ανέβηκε το δικό της Έβερεστ κατά την διάρκεια της αποστολής και.. ? Στη τρομερή και φοβερή ομάδα #Papastratos που με στήριξε σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τις εταιρίες και ο καθένας τους μου έδωσε όλη του τη θετική ενέργεια για να πατήσω την κορυφή του κόσμου!!!! #everest #topoftheworld #mounteverest #missionaccomplished #teamwork #papastratosteam #skyisthelimit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Flampouri (@christinaflampouri) στις

Δείτε ακόμη: 9 γυναίκες που κατέκτησαν το διάστημα