UPDATE #NOW

Μάλτα: Καλοκαιρινό ταξίδι στην καρδιά της Μεσογείου


2 Ιουνίου 2019

malta003_4.jpg

Ο ερχομός του καλοκαιριού κάνει τις ταξιδιάρες ψυχές να σκέφτονται νησιά, καταγάλανες παραλίες, όμορφα μέρη! Και μπορεί το Αιγαίο και το Ιόνιο να κλέβουν τις καρδιές των Ελλήνων, όμως ένα νησί της Μεσογείου έχει κάθε λόγο να εντυπωσιάζει.

Η Μάλτα, επίσημα η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι ένα μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος που αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Βρίσκεται ακριβώς νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης, ενώ αποτελεί τη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωτεύουσα, η πανέμορφη Βαλέτα, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη χτίστηκε από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ιερουσαλήμ και είναι κυρίως μπαρόκ αρχιτεκτονικού ρυθμού, με στοιχεία αναγεννησιακού, νεοκλασικού και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη με την περίτεχνη διακόσμηση σε μπαρόκ στυλ (εδώ θα δείτε το αριστουργηματικό ταμπλό του Καραβάτζιο «Ο αποκεφαλισμός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή»), αλλά και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, θα σας εντυπωσιάσουν. Το φρούριο του Saint Elmo, το Θέατρο Manoel, οι διάσημοι κήποι Upper Barrakka με την υπέροχη θέα και η κατοικία Casa Rocca Piccola είναι μερικά ακόμη από τα γνωστότερα αξιοθέατα της Βαλέτα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.