UPDATE #NOW

Εστιατόριο στην Ισπανία απασχολεί αποκλειστικά ΑμΕΑ και διεκδικεί αστέρι Michelin


The Jennettes

27 Ιουνίου 2019

37577484_452071158627365_4664246844648325120_n1.jpg

"Oι άνθρωποι δεν έρχονται εδώ επειδή το προσωπικό έχει αναπηρίες αλλά επειδή είναι το καλύτερο εστιατόριο στην περιοχή".

Αυτό δήλωσε για το εστιατόριο Universo Santi ο Αntonio Vila, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που βοηθά τους ανθρώπους με αναπηρίες να βρουν δουλειές, ενώ υπήρξε και η κινητήριος δύναμη πίσω από το άνοιγμα του εστιατορίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¿No crees que el año nuevo es para celebrarlo? Ven a visitarnos y vive nuestro proyecto. Reserva 856662379

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Universo Santi (@universosanti) στις

Το Universo Santi βρίσκεται στην νότια Ισπανία, το οποίο είναι γνωστό για το φαγητό του, τόσο σε ντόπιους όσο και σε ανθρώπους τπου ταξιδεύουν από μακριά για να απολαύσουν τα υπέροχα πιάτα του. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλοι οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου εστιατορίου έχουν κάποιου είδους αναπηρία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoy en Universo Santi con @danielmchef4 @garciasemi @alabarderosevilla @andcompartiendo @javier_lalola_taberna_gourmet preparando el evento de mañana.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Universo Santi (@universosanti) στις

"Πάντα ήθελα να δείξω για πόσα πράγματα είναι ικανοί οι άνθρωποι με αναπηρίες, αν τους δοθεί σωστή εκπαίδευση", είπε ο Vila. "Δεν εκπροσωπούνταν στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας και το Universo Santi έσπασε αυτόν τον φραγμό". Αυτήν τη στιγμή, το εστιατόριο απασχολεί 20 υπαλλήλους, που έχουν όλοι κάποιας μορφής αναπηρία, και διαλέχθηκαν από μια λίστα από 1.500 αιτήσεις ανθρώπων με πάνω από 35% αναπηρία.

Η ορμή του εστιατορίου δεν σταματάει, ενώ υπάρχει πιθανότητα να βραβευτεί σύντομα με αστέρι Μichelin για την ποιότητά του. Μάλιστα σε πολλές διαδικτυακές κριτικές αναφέρεται ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Αυτό αποδεικνύει ότι πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται στους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί με κάποιον τρόπο, είναι να τους δοθεί μια ευκαιρία να πετύχουν μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Μακάρι να δούμε περισσότερα τέτοια μέρη σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμη: 12 μοντέλα με σύνδρομο Down φωτογραφίζονται και καταρρίπτουν τα στερεότυπα