UPDATE #NOW

Οι δρόμοι της Σεούλ γέμισαν με έργα τέχνης που ζωντανεύουν όταν βρέχει


The Jennettes

1 Ιουλίου 2019

rxcbgbqczv8jujq42rid_monsoon6.jpg

Η εταιρεία Pantone συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές καλλιτεχνικούς διευθυντές του School of the Art Institute of Chicago για να μεταμορφώσουν την πόλη της Σεούλ στην Κορέα, κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων.

Το Project Monsoon, όπως πολύ εύστοχα ονομάστηκε, ξεκίνησε με τη δημιουργική ομάδα να βάφει τους δρόμους της Seoul με έναν τύπο μπογιάς που αλλάζει από διάφανη σε αδιαφανής όταν βρέχεται. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν πολύχρωμες τοιχογραφίες, εμπνευσμένες από την κουλτούρα της Νότιας Κορέας. Μεγάλο μέρος της θεματικής είναι τα ποτάμια και το πόσο όμορφα ρέεουν, και αυτό προσπάθησαν να αποτυπώσουν στα δημόσια έργα τέχνης τους και οι σχεδιαστές.

Τα έργα τέχνης αποκαλύφθηκαν καθώς η βροχή άρχισε να πέφτει και οι σταγόνες της ήρθαν σε επαφή με το έδαφος. Έτσι, οι καταιγίδες έκαναν τον κόσμο να χαμογελάσει, φανερώνοντας έναν κόσμο γεμάτο με ψάρια και χελώνες που κολυμπούν. Καθώς οι βροχές μπορούν να κρατήσουν έως και τρεις μήνες την εποχή των μουσώνων, οι κάτοικοι της Σεούλ θα έχουν έναν λόγο να τις περιμένουν με χαρά.

Δείτε ακόμη: Διάσημοι πίνακες ζωγραφικής έρχονται στη ζωή μέσα από φωτογραφίες καθημερινών ανθρώπων