UPDATE #NOW

Η viral εφαρμογή FaceApp έχει πλέον πρόσβαση σε εκατομμύρια πρόσωπα κι ονόματα


The Jennettes

18 Ιουλίου 2019

christopher-campbell-rdeovte7vos-unsplash.jpg

H εφαρμογή FaceApp κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, με όλους τους χρήστες των social media να τη δοκιμάζουν για να δουν πώς θα μοιάζουν όταν πια θα έχουν ρυτίδες.

Η εφαρμογή παρέχει πολλές δυνατότητες, όπως την αλλαγή της έκφρασης και της ηλικίας, αλλά για να γίνει αυτό, η εφαρμογή ζητάει την άδεια για να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες μας και τα ονόματά μας για οποιονδήποτε σκοπό επιθυμεί.

Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι κατέβασαν την εφαρμογή, η οποία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του iOS App Store. Παρόλο που σύμφωνα με τους όρους της εφαρμογής το περιεχόμενο του κάθε χρήστη συνεχίζει να του ανήκει, η εταιρεία διαθέτει μια άδεια να κάνει ό,τι θέλει με αυτό, η οποία μάλιστα δεν μπορεί να αναιρεθεί.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μητρική εταιρεία πίσω από την εφαρμογή, η ρώσικη Wireless Labs, θα μετατρέψει το πρόσωπό σας σε ταμπέλα στην Times Square, αλλά διαθέτει την άδεια να το κάνει αν θέλει.

Ο ιδρυτής της εφαρμογής, Yaroslav Goncharov προσπαθεί να ηρεμήσει τις ανησυχίες των χρηστών, εξηγώντας ότι η εταιρεία δεν "πουλάει ή μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών με τρίτους". "Οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τους servers μας μέσα σε 48 ώρες", πρόσθεσε.

Δείτε ακόμη: Καλλιτέχνης μπλέκει τα πρόσωπα των celebrities και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα