UPDATE #NOW

200 τάρανδοι βρέθηκαν νεκροί στην Αρκτική λόγω της κλιματικής αλλαγής


30 Ιουλίου 2019

200 τάρανδοι βρέθηκαν νεκροί στην Αρκτική λόγω της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πλέον φαινόμενα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας. Το πιο πρόσφατο συμβάν που καταγράφτηκε ήταν ότι κατά τη διάρκεια της ετήσιας χαρτογράφησης του πληθυσμού των άγριων ταράνδων στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ - που βρίσκεται σε απόσταση 1.200 χλμ από τον Βόρειο Πόλο - τρεις ερευνητές του Πολιτικού Ινστιτούτου καταμέτρησαν 200 κουφάρια ταράνδων, που είχαν πεθάνει από την πείνα τους χειμερινούς μήνες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της καταγραφής: «τα πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας» είναι συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που εξελίσσεται με διπλάσια ταχύτητα στην Αρκτική σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Συνεχίζει, αναφέροντας ότι φέτος παρατηρήθηκε μια πολύ αυξημένη θνησιμότητα των ζώων και αυτό οφείλεται στις άφθονες βροχές που υπήρξαν πρόβλημα για αυτά. Η κλιματική αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα να βρέχει πολύ περισσότερο. Η βροχή πέφτει στο χιόνι και σχηματίζει ένα στρώμα πάγου στην τούντρα, με αποτέλεσμα να καθίστανται δυσχερείς οι συνθήκες βοσκής των ζώων.