Πώς το Facebook ακούει και απομαγνητοφωνεί τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών

The Jennettes
Παρασκευή 16 Αύγουστος 2019

Νέο σκάνδαλο ταράζει την εταιρεία Facebook  μετά την αποκάλυψη ότι απομαγνητοφωνούσε ηχητικά μηνύματα που έστελναν χρήστες μέσω των υπηρεσιών του. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία πληρώνει χιλιάδες εξωτερικούς συνεργάτες για να απομαγνητοφωνούν τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών.

Μάλιστα, μερικοί από τους εργαζομένους που μίλησαν στην εφημερίδα ανώνυμα για να μην χάσουν τη δουλειά τους, είπαν πως δεν γνωρίζουν πώς ηχογραφήθηκαν ή αποθηκεύτηκαν τα ηχητικά αυτά μηνύματα αλλά τούς ζητήθηκε να τα απομαγνητοφωνήσουν.

Σε αυτά τα ηχητικά αρχεία ακούν τις συνομιλίες των χρηστών του Facebook, που ορισμένες φορές έχουν χυδαίο περιεχόμενο.«Δεν γνωρίζουμε γιατί το Facebook θέλει να απομαγνητοφωνηθούν οι συνομιλίες αυτές» είπαν οι εργαζόμενοι.

To Facebook παραδέχτηκε ότι απομαγνητοφωνούσε ηχητικά αρχεία των χρηστών,ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι σταμάτησε αυτή την πρακτική.

Οι χρήστες που επηρεάστηκαν είχαν ενεργοποιήσει ρύθμιση στις επιλογές επιτρέποντας την καταγραφή των ηχητικών συζητήσεών τους.