UPDATE #NOW

Οι πολιτικοί της Σουηδίας δεν έχουν επίσημα αυτοκίνητα και μετακινούνται με ΜΜΜ


The Jennettes

4 Σεπτεμβρίου 2019

Οι πολιτικοί της Σουηδίας δεν έχουν επίσημα αυτοκίνητα και μετακινούνται με ΜΜΜ

Είναι τόσο ενδιαφέρον όσο φαίνεται: Η κυβέρνηση της Σουηδίας δεν προσφέρει πολυτέλειες και προνόμια στους πολιτικούς της, οι οποίοι ζουν όπως κάθε άλλος συνηθισμένος πολίτης της χώρας.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές της Σουηφίας δεν έχουν επίσημα αυτοκίνητα και οδηγούς, ταξιδεύουν και μετακινούνται όπως οποιοσδήποτε άλλος, χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα τρένα, μαζί με το πλήθος.

Οι Σουηδοί υπουργοί δεν έχουν βουλευτική ασυλία και δικάζονται όπως θα δικαζόταν οποιοσδήποτε. Δεν έχουν γραμματείς και τα γραφεία τους δεν ξεπερνούν τα 8 τετραγωνικά μέτρα. Οι Σουηδοί πολίτες, αντιλαμβανόμενοι ότι είναι οι ίδιοι που πληρώνουν τους βουλευτές, δεν βρίσκουν λόγο να τους παρέχουν μια ζωή γεμάτη πολυτέλεια.

Οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα για ταξί αντί για ΜΜΜ καταλήγουν στα πρωτοσέλιδα, ενώ ακόμη κι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου έχει κάρτα για τα μέσα μεταφοράς. Ο μόνος που έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο των σωμάτων ασφαλείας για κάποιο ραντεβού είναι ο Πρωθυπουργός. Ο μισθός ενός βουλευτή είναι περίπου ο διπλάσιος από αυτόν ενός καθηγητή δημοτικού, ενώ στο κοινοτικό επίπεδο οι μισθοί των πολιτικών είναι ακόμη χαμηλότεροι.

Συνολικά, η Σουηδία είναι μια χώρα που συμπεριφέρεται στους αξιωματούχους της όπως σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες της.

Δείτε ακόμη: Οι δέκα καλύτερες χώρες για το 2018