UPDATE #NOW

Οι editors του jennygr διαλέγουν τους δικούς τους MVP για το Mundobasket 2019


The Jennettes

11 Σεπτεμβρίου 2019

Οι editors του jennygr διαλέγουν τους δικούς τους MVP για το Mundobasket 2019

O Σεπτέμβριος ήρθε, και δεν έχει φέρει μαζί του μόνο διάθεση ανανέωσης. Φέτος είναι η χρονιά του Mundobasket κι εμείς παρακολουθούμε πολλά από τα ενδιαφέροντα παιχνίδια, και κυρίως τους αγώνες της "επίσημης αγαπημένης". Με αφορμή την ενέργεια του Gazzetta και του    Jack Daniel's   με τίτλο "Select your MVP", στην οποία το κοινό διαλέγει τον παίκτη που θεωρεί ότι έχει προσφέρει περισσότερο στην ομάδα του στη διοργάνωση, αποφασίσαμε να επιλέξουμε κι εμείς τους δικούς μας MVP.

Τζουλιάννα Καρνέζη: Γιάννης Μπουρούσης

jenny.gr

Το μπάσκετ δεν είναι το αγαπημένο μου άθλημα, αλλά παρακολουθώ την πορεία της Εθνική Ελλάδος στο Mundobasket με ενδιαφέρον. Ο δικός μου MVP είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος είναι ένας από τους πυλώνες της ομάδας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο Μπουρούσης δε χρειάζεται να βάζει τους περισσότερους πόντους για να αποδείξει πόσο πολύτιμος είναι. Σε κάθε παιχνίδι είναι παρών, στηρίζοντας την ομάδα και παρέχοντας την ασφάλεια της παρουσίας του στους νεότερους, καλύπτοντας τον χώρο κάτω από το καλάθι.

Χριστίνα Γουδρούπη: Bogdan Bogdanovic

jenny.gr

Αυτόν τον μπασκετικό Σεπτέμβριο τον περίμενα με μεγάλη χαρά όλο το καλοκαίρι. Μπορεί να μην έχω καταφέρει να παρακολουθήσω όσο θα ήθελα, αλλά τον MVP μου τον έχω ήδη βρει (εφόσον λείπει ο αιώνιος MVP της καρδιάς μου, Νίκος Ζήσης). Ο Bogdan Bogdanovic έχει βρεθεί ανάμεσα στους αγαπημένους μου παίκτες και παλαιότερα (δηλαδή στη Euroleague, όταν έπαιζε), αποτελώντας σταθερή αξία για την ομάδα του. Ο Σέρβος NBAer μπορεί να μην είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, αλλά η συνεισφορά του είναι πολύ μεγάλη, σκοράροντας 72 πόντους σε 73 λεπτά παιχνιδιού στον πρώτο γύρο. Σε μια ομάδα η οποία βασίζεται τόσο πολύ στο ομαδικό παιχνίδι, ένας παίκτης τόσο πλήρης ως σκόρερ αλλά και ως δημιουργός δεν μπορεί παρά να είναι πολύτιμος.

Μάρθα Κουμπάνη: Γιάννης Αντετοκούνμπο

jenny.gr

Πρέπει να ομολογήσω (κάπως ένοχη) πως δεν είμαι από τις πιο φανατικές του μπάσκετ.
Συνήθως παρακολουθώ σημαντικούς αγώνες, παρέα με φίλους, που ζουν για να δουν το επόμενο match, για την λαχτάρα του πρώτου τρίποντου από την ομάδα τους, για την ένταση τα τελευταία δευτερόλεπτα, ακόμα και τον ενοχλητικό, οξύ ήχο των αθλητικών που αγωνίζονται στο παρκέ. Από το λίγο που παρακολούθησα τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος, με κέρδισε η παρουσία και το παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος καταφέρνει να πρωταγωνιστεί κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο. Ο MVP του NBA έχει ήδη καταφέρει όχι μόνο να σκοράρει αμέτρηους πόντους σε κάθε παιχνίδι, αλλά και να «κρατάει» την ομάδα όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ και να γίνεται ο μεγάλος ήρωας της καρδιάς των Ελλήνων.

Ελένη Τσούτση - Θανάσης Αντετοκούνμπο

jenny.gr

Φυσικά και είμαι fan του μπάσκετ και για να είμαι πιο ειλικρινής ακόμη πιο fan του “team Αντετοκούνμπο” και αυτόν που ξεχωρίζω είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού που θα συνεχίσει πλέον την καριέρα του στον μαγικό κόσμο του NBA – μπορεί να μην  έχει πολλά λεπτά συμμετοχής, παρόλα αυτά η ενέργεια και η διάθεση που βγάζει όταν μπαίνει στον γήπεδο μπορεί να αποβεί καθοριστική για κάθε ομάδα. Τον έχουμε δει να σκοράρει τρίποντα σε κρίσιμες καταστάσεις (παρόλο που δεν φημίζεται για την ευστοχία του), να τρέχει ασταμάτητα και να παίζει σκληρές άμυνες. Ο Θανάσης ετοιμάζεται για το υπερατλαντικό ταξίδι με στόχο την καθιέρωση του στο Milwaukee με μεγαλύτερο σύμμαχο του την εργατικότητα του. Άλλωστε, τα διαμάντια φτιάχνονται στην πίεση.

Μετά από πολλή συζήτηση και διαπραγμάτευση, εμείς καταλήξαμε στους δικούς μας MVP, μπήκαμε στο Select your MVP του Gazzetta και του Jack Daniel's και τους ψηφίσαμε. Σας δίνουμε την πάσα για να ακολουθήσετε!