UPDATE #NOW

Τι να κάνετε αν κάποιος χακάρει τον λογαριασμό σας στο Instagram


The Jennettes

10 Σεπτεμβρίου 2019

Τι να κάνετε αν κάποιος χακάρει τον λογαριασμό σας στο Instagram

Δεν έχει σημασία πόσους followers έχετε. Αν δείτε ότι κάποιος έχει χακάρει τον λογαριασμό σας στο Instagram, θα ανησυχήσετε. Μην πανικοβληθείτε: Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αμέσως για να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.

Καταρχάς, ελέγξτε το email σας. Αν έχετε λάβει ένα email από το Instagram που λέει ότι η διεύθυνση email σας έχει αλλάξει, πιθανόν να μπορείτε να το ξαναγυρίσετε στην προηγούμενη κατάσταση, χρησιμοποιώντας την επιλογή "ανατρέψτε την αλλαγή" που θα βρείτε μέσα στο συγκεκριμένο email. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, το επόμενο βήμα είναι να ζητήσετε έναν κωδικό ασφαλείας για την διεύθυνση email ή το κινητό τηλέφωνο. Αυτό επιτρέπει στο Instagram να επιβεβαίωσει ότι εσείς είστε ο κάτοχος του λογαριασμού. Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε στην οθόνη Login και πατήστε την επιλογή "My login info isn't working". Στη συνέχεια επιλέξτε να σταλεί ο κωδικός είτε στη διεύθυνση email σας είτε το κινητό σας, και πληκτρολογήστε τον εξαψήφιο αριθμό στο Instagram, ακολουθώντας τις οδηγίες.

Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό, το Instagram προτείνει να αναφέρετε τον λογαριασμό και να ακολουθήσετε τα βήματα που θα σας δοθούν για να επανακτήσετε την πρόσβαση. Από τη στιγμή που θα κάνετε το αίτημα, θα παραλάβετε ένα αυτόματο email από την ομάδα ασφαλείας του Instagram που θα σας ζητάει να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας σε μια ή δύο ημέρες.

Θα σας ζητηθεί μια φωτογραφία σας όπου θα κρατάτε τον κωδικό που σας έχει δώσει το Instagram, και στη συνέχεια θα χρειαστεί να δώσετε την διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιήσατε για να γραφτείτε στο Instagram. Στη συνέχεια, θα σας αποσταλούν συγκεκριμένες οδηγίες για να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.

Για να αποτρέψετε κάτι τέτοιο να (ξανα)συμβεί, καλό είναι να έχετε έναν δυνατό κωδικό.

Δείτε ακόμη:

9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι όσα βλέπουμε στο Instagram δεν είναι πάντα πραγματικά