UPDATE #NOW

H 16χρονη Greta Thunberg θα ηγηθεί της μεγαλύτερης κινητοποίησης παιδιών στην ιστορία


Χριστίνα Γουδρούπη

14 Σεπτεμβρίου 2019

H 16χρονη Greta Thunberg θα ηγηθεί της μεγαλύτερης κινητοποίησης παιδιών στην ιστορία

O πλανήτης θα γίνει μάρτυρας μιας διαμαρτυρίας που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, καθώς στις 20 Σεπτεμβρίου εκατομμύρια νέοι άνθρωποι θα ενώσουν τις φωνές τους για το περιβάλλον. Τρεις μέρες αργότερα, το συνέδριο του ΟΗΕ για το κλίμα θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη, και οι ηγέτες του κόσμου θα δηλώσουν τις δεσμεύσεις τους για συγκεκριμένες δράσεις για το περιβάλλον.

Στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας θα βρίσκεται η Σουηδή έφηβη Greta Thunberg, θυμίζοντας στους ηγέτες τη σημασία των επιλογών τους, και ακόμη περισσότερο τη σημασία της τήρησης αυτών των επιλογών. Η 16χρονη Thunberg θα ξεσηκώσει τα παιδιά του πλανήτη να απέχουν απ’ το
σχολείο και να κατακλύσουν τους δρόμους σε μια πρωτοφανή παγκόσμια κινητοποίηση, για να πιέσουν τους ηγέτες να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.

Η ατρόμητη Greta διέσχισε τον Ατλαντικό με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό για να διοργανώσει τις κινητοποιήσεις. Απ’ το περασμένο καλοκαίρι που ξεκίνησε να
απέχει απ΄ το σχολείο ως διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή, εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο στήριξαν τον αγώνα της. Εξάλλου, η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια μακρινή απειλή. Πυρκαγιές, πλημμύρες, τυφώνες, ξηρασίες, πρωταγωνιστούν στα δελτία ειδήσεων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει ακόμα περιθώριο να διορθώσουμε το πρόβλημα, αρκεί οι κυβερνήσεις να δράσουν εγκαίρως.

Μπορείτε να βρείτε τις δράσεις που συμβαίνουν κοντά σας, εδώ