UPDATE #NOW

Πόσο eco-friendly είναι οι αγορές μας; 5 απλοί τρόποι για να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα


27 Σεπτεμβρίου 2019

Πόσο eco-friendly είναι οι αγορές μας; 5 απλοί τρόποι για να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα

Οι όροι βιώσιμη ή ηθική μόδα ολοένα και κερδίζουν έδαφος στα θέματα που αφορούν στην βιομηχανία της μόδας σήμερα όπως και η ενημέρωση σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που απορρέουν από την λεγόμενη “fast-fashion”.  

Πως μπορούμε όμως να αναπτύξουμε eco-friendly συνήθειες στην πράξη;

 

1)   Ας ξανασκεφτούμε τις αγοραστικές μας συνήθειες

shopping.jpg

Την επόμενη φορά που θα είμαστε έτοιμες να αγοράσουμε κάτι που μας αρέσει, θα πρέπει να σκεφτούμε ξανά αν το αντικείμενο αυτό πράγματι θα μας είναι χρήσιμο ή πόσες φορές θα το φορέσουμε στην πραγματικότητα, αφού είναι πολύ πιθανό μια δεύτερη σκέψη να μας αποτρέψει από την αγορά του.

 

2)   Βάζουμε στη ζωή μας τα μαγαζιά second hand

jenny.gr

Μπορεί να μην μπορούμε να αντισταθούμε στις αγορές, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε τα μαγαζιά second hand στα οποία αγοράζοντας ξαναδίνουμε ζωή σε ρούχα ή αξεσουάρ σε καλή κατάσταση, τα οποία θα ήταν πολύ πιθανό να καταλήξουν ακόμη και στα σκουπίδια. Και ας μην ξεχνάμε ότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποκτήσουμε επώνυμα προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές.

 

3)   Παίρνουμε πάντα μαζί μαζί μια tote bag

jenny.gr

Η χρήση της tote bag θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε κάθε πλαστική σακούλα που θα μας προσφέρουν κατά την διάρκεια των αγορών μας.

 

4)   Βάζουμε στις προτεραιότητες μας την αγορά ρούχων δημιουργημένων από ανακυκλώσιμα υλικά

jenny.gr

Απoφεύγουμε υλικά όπως το νάιλον, το polyester ή εκείνα που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως είναι η βισκόζη. Αντίθετα επενδύουμε σε κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί από λινό ή από οργανικό βαμβάκι.

 

5)   Ερευνούμε τις μεθόδους παράδοσης και τις συσκευασίες όταν κάνουμε online αγορές 

jenny.gr

Όλο και περισσότερα brands ενδιαφέρονται σιγά-σιγά και αναπτύσσουν πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά. Σίγουρα είναι ένας επιπλέον λόγος για να τα επιλέξoυμε.

 

Marina Athinaiou

 

Δείτε περισσότερα