UPDATE #NOW

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική Jessye Norman


The Jennettes

1 Οκτωβρίου 2019

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική Jessye Norman

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια της όπερας Jessye Norman, στο Νοσοκομείο Mount Sinai St Luke’s στη Νέα Υόρκη περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η σπουδαία καλλιτέχνις έπασχε από πολυοργανική ανεπάρκεια και σηψαιμικό σοκ, που δημιουργήθηκαν από επιπλοκές όταν τραυματίστηκε στην σπονδυλική της στήλη πριν από τέσσερα χρόνια.

Εκπρόσωπος της οικογένειας είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τις μουσικές επιτυχίες της Jessye, ενώ η έμπνευση που χάρισε στο κοινό όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχίσει να είναι πηγή χαράς».

Η Jessye Norman, γεννημένη το 1945, ξεκίνησε να τραγουδά στην εκκλησία, ενώ όλη της η οικογένεια αποτελούνταν από τραγουδιστές και πιανίστες. Η εξαιρετική σοπράνο Norman έχει κερδίσει το βραβείο Grammy, ενώ έχει υπάρξει 15 φορές υποψήφια γι' αυτό το βραβείο. Η καριέρα της άρχισε το 1960 από την Ευρώπη. Το 1983 κάνει το ντεμπούτο της στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Έχει τραγουδήσει στις τελετές ορκωμοσίας των Ronald Reagan και Bill Clinton, καθώς και στα 60αστα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το 1997, στα 52 της κερδίζει το "Kennedy Center Honor" και γίνεται το νεότερο πρόσωπο που κερδίζει αυτό τον τίτλο στην 20χρονη τότε λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού. Επίσης, της απονεμήθηκε και το μετάλλιο τέχνης από τον Barack Obama. Από το 2003 λειτουργεί και σχολή καλώ τεχνών , "Jessye Norman School of the Arts", στην Augusta, όπου είχε γεννηθεί.

Δείτε ακόμη: To Z γίνεται όπερα στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής