UPDATE #NOW

Serial killers: Αυτοί είναι οι δέκα πιο αδίστακτοι δολοφόνοι όλων των εποχών


The Jennettes

16 Οκτωβρίου 2019

Serial killers: Αυτοί είναι οι δέκα πιο αδίστακτοι δολοφόνοι όλων των εποχών

Το προφίλ ενός serial killer είναι πολυσύνθετο και το μυστήριο που τον συνοδεύει, συνήθως, λύνεται με γρίφους. Οι παρακάτω serial killers υπήρξαν αδυσώπητοι και τα εγκλήματά τους, τους κατατάσσουν στους 10 πιο αδίστακτους και ιδιότυπους δολοφόνους όλων των εποχών. 

Ted Bundy 

jenny.gr

Δεν χρειάζεται να έχουμε γεννηθεί στην Αμερική για να γνωρίζουμε το όνομα Ted Bundy. Ο Theodore Bundy δολοφόνησε τουλάχιστον 35 γυναίκες ενώ στο όνομά του και μόνο, ανατρίχιαζε όλη η αμερικανική κοινωνία.

Ο αδίστακτος δολοφόνος παραμόρφωνε τα θύματά του, ενώ στη συνέχεια τοποθετούσε τα κεφάλια τους στον τοίχο του ως εκθέματα, και κοιμόταν με τα υπόλοιπα σώματα μέχρι την αποσύνθεσή τους. To 1989, o Bundy εκτελείται, αφήνοντας πίσω του μία από τις πιο ανατριχιαστικές υποθέσεις της ανθρωπότητας. 

Andrei Chikatilo

jenny.gr

Μεταξύ του 1978 και 1990, ο Ρώσος serial killer, Andrei Chikatilo βίασε, δολοφόνησε και ακρωτηρίασε πάνω από 50 νεαρές γυναίκες και παιδιά. Ένα από τα πιο μικρά θύματά του ήταν μόλις εννέα χρονών. Γνωστός και ως ο «χασάπης του Ροστόφ» , είχε παραδεχτεί πως έφτανε στον οργασμό μόνο, μαχαιρώνοντας γυναίκες, γεγονός που τον έκανε «ευάλωτο» στον φόνο. Παρόλο που ομολόγησε ότι έκανε 56 βάναυσους φόνους, καταδικάστηκε με θανατική ποινή μόνο για τους 53. Ο Chikatilo εκτελέστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι στις φυλακές το 1994. 

Jeffrey Dahmer

jenny.gr

Η λίστα αυτή θα ήταν ελλιπής χωρίς τον Jeffrey Dahmer, ο οποίος είχε ομολογήσει το φόνο 17 νεαρών ανδρών και αγοριών στις ΗΠΑ. Ο αιμοσταγής δολοφόνος δεν περιοριζόταν στο φόνο των θυμάτων του, αντιθέτως βίαζε, ή και έτρωγε τους ανθρώπους που επέλεγε να σκοτώσει. Πολλές φορές μάλιστα, άνοιγε τρύπα στα κεφάλια τους για να του δίνουν την αίσθηση ότι είναι «εύκολοι» και «ανεγκέφαλοι» σκλάβοι του σεξ. Παρόλο που ο Dahmer καταδικάστηκε για τα ειδεχθή εγκλήματά του, δολοφονήθηκε από συγκρατούμενο του το 1994. 

Albert Fish

jenny.gr

Γνωστός και ως «The Moon Maniac», o Albert Fish καταδικάστηκε μόνο για τον φόνο και τον κανιβαλισμό τριών παιδιών κατά τη δεκαετία του 1900, παρόλο που ομολόγησε ότι είχε δολοφονήσει πάνω από 100 παιδιά από κάθε πολιτεία. Το πιο ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ο Fish έστειλε γράμμα στη μητέρα ενός θύματός του, της 10χρονης Grace Budd, γράφοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο που στραγγάλισε, αλλά και έτρωγε επί εννιά ημέρες σε κομμάτια το μικρό κορίτσι.

John Wayne Gacy

jenny.gr

Ο John Wayne Gacy, γνωστός και ως «Killer Clown»  βίασε και σκότωσε 33 νεαρούς άνδρες και αγόρια ενώ συνελήφθη το 1978. Τα περισσότερα θύματά του τα έθαβε στο σπίτι του, ενώ ο αδίστακτο δολοφόνος εκτελέστηκε τον Μάιο του 1994 σε ηλικία 52 ετών. 

Jack the Ripper

jenny.gr

Ο Jack the Ripper μπορεί να είναι πολύ γνωστός στη λίστα των δολοφόνων, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την αληθινή του ταυτότητα. Ανεξαρτήτως του ποιος ήταν πραγματικά, ο Jack σκορπούσε τον τρόμο στη γειτονιά Whitechapel του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα από το 1888, αφού έκοβε τον λαιμό των θυμάτων, ακρωτηριάζοντάς τα, στη συνέχεια. Τα θύματα του ήταν γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν σε οίκους ανοχής, ενώ οι φόνοι του συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες, τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα για να μη φωνάζουν, κάτι το οποίο δικαιολογεί και την απουσία αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων. Η αμφιλεγόμενη οντότητά του αναμφίβολα, έχει αποτελέσει έμπνευση για τα σενάρια πολλών ταινιών και μυθιστορημάτων.

Joachim Kroll

jenny.gr

Ο Γερμανός δολοφόνος Joachim Kroll προχώρησε στο φόνο τουλάχιστον 14 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών από το 1955 έως το 1976. Στραγγαλίζοντας τα θύματά του με τα χέρια του, ο Kroll στη συνέχεια, έκανε έρωτα μαζί τους ενώ μετά τα έκοβε σε κομμάτια και τα έτρωγε. Όταν συνελήφθη, τον εντόπισαν με ένα από τα πιο μικρά του θύματα, τον 4χρονο Marion Ketter.

Pedro López

jenny.gr

Γνωστός και ως «Το τέρας των Άνδεων», ο López ομολόγησε πάνω από 300 δολοφονίες κοριτσιών. Οι αστυνομικές αρχές δεν τον πίστεψαν στην αρχή, μέχρι που εντόπισαν τον ομαδικό τάφο των θυμάτων του. Η αστυνομία πλέον εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ήταν πολύ μεγαλύτερος. Τα κορίτσια που προτιμούσε ήταν μεταξύ εννέα και δώδεκα χρονών. Ωστόσο, 20 χρόνια μετά τη σύλληψή του αθωώθηκε λόγω «καλής διαγωγής».

Gilles de Rais

jenny.gr

Πηγαίνοντας πίσω στον 15ο αιώνα, ο Gilles de Rais, συμπολεμιστής της Ζαν ντ’ Αρκ, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο από το εκκλησιαστικό δικαστήριο της Νάντης για τη δολοφονία 40 περίπου παιδιών. Μια βιογραφία του 1971 αποκαλύπτει μάλιστα, πως ο ίδιος αποπλανούσε αγόρια, οδηγώντας τα προς το θάνατο με εντυπωσιακά ρούχα, πλούσια γεύματα και άφθονο κρασί. 

Richard Ramirez

jenny.gr

Ο διαβόητος Αμερικανός διαρρήκτης, βιαστής και κατά συρροήν δολοφόνος Ramirez έδρασε στην πολιτεία της Καλιφόρνια από το 1984 έως το 1985. Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές στις 31 Αυγούστου του 1985 ενώ καταδικάστηκε για  13 δολοφονίες, 5 απόπειρες δολοφονιών, 11 βιασμούς και 14 διαρρήξεις. Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1989, αλλά παρέμεινε μελλοθάνατος για πολλά χρόνια μέχρι που τελικά πέθανε από καρκίνο των λεμφαδένων το 2013.