UPDATE #NOW

Sarah Canovai: Η γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της και όμως τα κατάφερε


Έλενα Κρητικού

25 Οκτωβρίου 2019

Sarah Canovai: Η γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της και όμως τα κατάφερε

Το να είσαι έγκυος στο πρώτο παιδί σου και παράλληλα, να μαθαίνεις ότι έχεις καρκίνο του μαστού, σίγουρα δεν είναι μια διαχειρίσιμη αλήθεια. Η 27χρονη Sarah Canovai από τη βόρεια Καρολίνα ήταν μόλις 19 εβδομάδες έγκυος όταν διαγνώστηκε με μια από τις επιθετικές μορφές καρκίνου. Η διάγνωση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 και όπως η ίδια εξομολογείται στο Fox News, «Στην αρχή, ήμουν μουδιασμένη. Το μόνο που δε θα περνούσε από το μυαλό μου τότε ήταν κάτι τέτοιο αφού ήμουν εντελώς αφοσιωμένη στον ερχομό του γιου μου».

Παρόλο που δεν είχε ιστορικό στην οικογένεια της, η Sarah προσπάθησε να έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια και να την αντιμετωπίσει. Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή του ενός στήθους της και σε έναν μεγάλο κύκλο χημειοθεραπειών. Όπως δηλώνει, «Από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι μου δινόταν η επιλογή να γίνω καλά, έκανα το χειρουργείο με μια μικρή δόση ελπίδας, όπως και τις θεραπείες που ακολούθησαν».

Τρεις εβδομάδες πριν το προκαθορισμένο διάστημα στις 10 Ιανουαρίου, η Canovai έφερε στον κόσμο τον υγιέστατο γιο της, Roman, ο οποίος αγνοούσε τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε η μαμά του, και που αναπόφευκτα συνδεόταν με τη δική τους κοινή «διαδρομή» μέχρι ο ίδιος να γεννηθεί.

Όπως λέει η ίδια, γελώντας: «Το μωρό είχε περισσότερα μαλλιά από εμένα». Μετά τη γέννηση του μικρού, οι χημειοθεραπείες έγιναν πιο πολλές όπως και οι ακτινοβολίες. Τελικά, τον Ιούλιο η Sarah αποχαιρέτησε τον καρκίνο του μαστού ενώ εκείνες τις ημέρες ένιωσε πως είδε και προσέγγισε ουσιαστικά το γιο της.

«Μετά τον καρκίνο, μπόρεσα να τον αγκαλιάσω πραγματικά και να νιώσω τις ανάγκες του. Το να τον κουβαλάω μέσα στο σώμα μου όμως, όσο καιρό πάλευα με την ασθένεια, μου έδινε ανυπολόγιστη δύναμη και μου έδειχνε τον δρόμο προς τη νίκη μου. Ξέρω καλά πως ο Roman με έκανε να αντέξω οργανικά και να επιζήσω και αυτό θα του το χρωστάω σε όλη μου τη ζωή».