Ένα μαξιλάρι - ρομπότ υπόσχεται να διώξει τις αϋπνίες

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

Ο ύπνος καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου της ζωής και αυτό συμβαίνει γιατί είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του οργανισμού. 

Καθώς κοιμάστε ο εγκέφαλος σας προετοιμάζεται για τις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καλός ύπνος βελτιώνει την εκμάθηση, βοηθάει στη συγκέντρωση αλλά και στη δημιουργικότητα. 

Από την άλλη μεριά η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμάει τις ασθένειες. Άρα ακόμα και εάν δεν κοιμηθείτε ένα βράδυ, μπορεί την επόμενη μέρα να αρρωστήσετε. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια αμοιβαία σχέση μεταξύ του ύπνου και του ανοσοποιητικού σας συστήματος. 

Όμως πλέον λέμε αντίο στην αϋπνία χάρη στο μαλακό ρομπότ- μαξιλάρι που υπόσχεται να βοηθήσει τους χρήστες να κοιμηθούν, μιμούμενο τους ρυθμούς αναπνοής τους.

Το Somnox Sleep Robot εξέλιξε μια ομάδα από το Delft University of Technology (TU Delft) στην Ολλανδία, και έχει σχεδιαστεί για να το παίρνουν αγκαλιά.

Χρησιμοποιεί αισθητήρες ανίχνευσης διοξειδίου του άνθρακα που συγκεντρώνουν δεδομένα για να προσδιορίσουν αν ο χρήστης είναι ξύπνιος ή έχει κλείσει τα μάτια.

Δείτε το video.