UPDATE #NOW

Έφυγε από τη ζωή ο Patrick-Louis Vuitton στα 68 -Το συγκινητικό μήνυμα του Γαλλικού οίκου


Μάρθα Κουμπάνη

8 Νοεμβρίου 2019

Έφυγε από τη ζωή ο Patrick-Louis Vuitton στα 68 -Το συγκινητικό μήνυμα του Γαλλικού οίκου

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο της μόδας ο θάνατος του Patrick-Louis Vuitton, του επικεφαλής του τμήματος ειδικών παραγγελιών του γαλλικού οίκου πολυτελών ειδών Louis Vuitton και απογόνου πέμπτης γενιάς της οικογένειας Vuitton, σε ηλικία 68 ετών, στο Παρίσι.

Ο Patrick-Louis Vuitton ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση, προσχωρώντας στην επιχείρηση το 1973 ως τεχνίτης ξυλουργός, αλλά σύντομα έφτασε να επιβλέπει περίπου 300 ειδικές παραγγελίες το χρόνο.

Άρχικά ήθελε να γίνει κτηνίατρος. "Οι παππούδες μου επέμεναν να συνεχίσω στην οικογενειακή επιχείρηση. Πάντα έλεγα στον παππού μου: "Όχι” ανέφερε στην ίδια συνέντευξη.

Τελικά ενέδωσε μετά τον θάνατό του παππού του Gaston-Louis Vuitton το 1970 όταν του ζητήθηκε από τη σύζυγο του Gaston-Louis να βοηθήσει.

jenny.gr

Ο iconic οίκος δήλωσε:

"Mε τη βαθιά συγκίνηση και θλίψη μάθαμε για το θάνατο του Patrick-Louis Vuitton. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα μήνυμα από τον Michael Burke: "Σήμερα το πρωί, μοιραζόμαστε όλοι την ίδια θλίψη. Ο Patrick-Louis ήταν μια εμβληματική φιγούρα της οικογένειας Vuitton και του οίκου μας. Οι σκέψεις μου είναι με τους φίλους και την οικογένειά του, ιδιαίτερα τους γιους του Pierre-Louis και Benoît-Louis, που εργάζονται δίπλα μας, καθώς και τα εγγόνια του. Εκ μέρους όλων των ομάδων, τους στέλνουμε την υποστήριξή μας. " 

Μετά από μια ζωή εργασίας αφιερωμένη στην αριστεία και τη δημιουργικότητα, απέκτησε την τέλεια τεχνογνωσία του savoir-faire μας, εφηύρε και παρήγαγε εκατοντάδες μπαούλα και βαλίτσες που συνεχίζουν την κληρονομιά μας από την τέχνη του ταξιδιού. Είχε ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο πνεύμα. Το "Savoir-faire μπορεί να υπάρξει μόνο αν μεταδοθεί ..." ήταν μία από τις αγαπημένες του εκφράσεις. Η απουσία του θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ειδικά στην Asnières, στο εργαστήριο Special Orders και σε όσους ούλευαν μαζί του.