UPDATE #NOW

«Έφυγε» από τη ζωή η Σωτηρία Λεονάρδου μετά από μακροχρόνια μάχη


The Jennettes

9 Νοεμβρίου 2019

«Έφυγε» από τη ζωή η Σωτηρία Λεονάρδου μετά από μακροχρόνια μάχη

Μια σπάνια ασθένεια είχε καθηλώσει στο κρεβάτι τη σπουδαία ηθοποιό και τραγουδίστρια, Σωτηρία Λεονάρδου και σήμερα δυστυχώς "έφυγε" από τη ζωή.

Η Σωτηρία Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Υπήρξε μαθήτρια του Γιέρζυ Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία, παρακολούθησε σεμινάριο ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική όπου έζησε 4 χρόνια.

Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στην εμβληματική ταινία του Κώστα Φέρη «Ρεμπέτικο» στην οποία και ερμήνευσε συγκλονιστικά το τραγούδι σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου «Καίγομαι - Καίγομαι».

Είχε συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης συμμετείχε στις κασέτες του Νικόλα Άσιμου (Παράνομη κασέτα Νο.000008 και Το φανάρι του Διογένη). Έγινε γνωστή αρχικά από τη συμμετοχή της στην ταινία του 1983 “Ρεμπέτικο” του Κώστα Φέρρη με τον οποίο είχε συνυπογράψει και το σενάριο. Η ταινία βασιζόταν στη ζωή της Μαρίκας Νίνου.

Παράλληλα συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Η Σωτηρία Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Wikipedia