UPDATE #NOW

Γενιά Alpha: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010 και πρόκειται να κατακτήσουν τον κόσμο


The Jennettes

26 Νοεμβρίου 2019

Γενιά Alpha: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010 και πρόκειται να κατακτήσουν τον κόσμο

Ποια είναι η γενιά που ακολουθεί μετά τη γενιά Ζ; H απάντηση είναι η γενιά Alpha. Τι το ιδιαίτερο, όμως, έχει αυτή η γενιά συγκριτικά με τις προηγούμενες και γιατί οι πολυεθνικές έχουν ήδη αρχίσει να την… μελετούν;

Όπως λένε οι εδικοί η νέα γενιά Alpha θα είναι μια επιχειρηματική γενιά. Και όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά θα δούμε όλο και περισσότερα παιδιά αυτής της γενιάς να ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους ακόμα και από 10 ετών. Θα είναι δε πολύ πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες, καθώς θα έχουν πάρει όλα τα ρίσκα πολύ πιο νωρίς και έτσι θα έχουν χρόνο να χτίσουν τη φήμη και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις νωρίτερα από ό,τι έκαναν οι Millennials.

jenny.gr

Η γενιά Alpha, επίσης, θα έχει περισσότερη τεχνολογική αντίληψη, ενώ όλος τους ο κόσμος θα περιστρέφεται γύρω από τα social media. Είναι γνωστό πως από μικρή ηλικία τα παιδιά αυτής της γενιάς έχουν τις δικές τους φορητές συσκευές πολύ πριν την εφηβεία, ενώ αργότερα θα θεωρούν δεδομένο, το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε εμείς σήμερα.

Ωστόσο, η γενιά Alpha πρόκειται να έχει τις λιγότερες ανθρώπινες επαφές και σχέσεις. Και αυτό γιατί, όλες τους οι κινήσεις θα γίνονται ψηφιακά και μέσω διαδικτύων, διαθέτοντας όλο και λιγότερο χρόνο να μιλήσουν σε κάποιον, πόσο μάλλον να συνάψουν μία σχέση. 

jenny.gr

Παραπάνω κακομαθημένα θα είναι τα παιδιά αυτής της γενιάς. Οι γονείς των παιδιών αυτών τα βάζουν υψηλότερα από κάθε τι, δίνοντας απίστευτα μεγάλη αξία στο να είναι καλοί γονείς και θεωρώντας τον ρόλο αυτό θεμελιώδη στην ταυτότητά τους. Όντας, όμως, μια γενιά με εξοικείωση και εξάρτηση από την άμεση ενημέρωση και επικοινωνία, η γενιά Alpha θα είναι πιο αυτάρκης, περισσότερο μορφωμένη και προετοιμασμένη για μεγάλες προκλήσεις. Θα λάβουν πολύ πιο καλή εκπαίδευση, σε μεγάλο βαθμό μέσω online μαθημάτων που θα ξεκινήσουν νωρίς στη ζωή τους, ενώ θα βρίσκονται μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα για περισσότερα χρόνια από κάθε προηγούμενη γενιά, δημιουργώντας και τις δικές τους μεθόδους μάθησης.

Αν είστε από τους γονείς που έχετε φέρει στον κόσμο παιδιά μετά το 2010, πρέπει να περιμένετε πολλά, καθώς ανατρέφετε παιδιά που ξέρουν ήδη πολύ καλά τι θέλουν.