4+1 πρωτότυπα παιχνίδια για να παίξετε την Πρωτοχρονιά

The Jennettes
Τρίτη 31 Δεκέμβριος 2019

Οι μέρες που διανύουμε μας προδιαθέτουν να βγούμε και να διασκεδάσουμε με φίλους και  συγγενείς.

Aπό την άλλη μεριά, όμως, μας προδιαθέτουν να κάτσουμε σπίτι στα ζεστά και να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια. Ψάξαμε και βρήκαμε μερικά εκπληκτικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και ανήμερα με την παρέα σας.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Αν θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας, τότε ένα επιτραπέζιο είναι ιδανικό για την βραδιά της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο. Monopoly, scrabble, taboo, total και πολλά ακόμη, είναι τέλεια για να περάσετε μια ευχάριστη και ξεχωριστή βραδιά. Διαφορετικά δοκιμάστε και κάτι πιο πρωτότυπο όπως το Christmas Charades. Στο εξωτερικό το αποκαλούν Christmas Charades ενώ στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να το πούμε «Κάρτες». Πρόκειται για ένα πολύ απλό παιχνίδι που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Πάρτε μερικές κάρτες, ζωγραφίστε πάνω σκίτσα και γράψτε από κάτω τι αναπαριστούν. Διπλώστε τα σκίτσα στη μέση, βάλτε τα μέσα σε έναν χριστουγεννιάτικο σάκο και χωριστείτε σε ομάδες. Κάθε παίκτης διαλέγει κάρτες και προσπαθεί να τις περιγράψει στους συμπαίκτες του. Αυτό το παιχνίδι μοιάζει πολύ με την γνωστή σε όλους μας παντομίμα αλλά είναι πιο διασκεδαστικό γιατί μπορείτε στις κάρτες να ζωγραφίσετε πράγματα που αφορούν και την παρέα σας και θα σας κάνουν να γελάσετε.

Wineapoly

Πώς λέμε Monopoly; Η Wineapoly έχει να κάνει με το κρασί! Φτιάξτε ένα τριγωνικό στόχο και χρησιμοποιήστε ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Στοχεύστε και πιείτε το ποτήρι που θα στοχεύσετε. Βάλτε σε μερικά μόνο ποτήρια κρασί. Κάντε το παιχνίδι πιο spicy βάζοντας στα ποτήρια ονόματα από την παρέα και μέρη του σώματος (με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φαίνονται). Ο καθένας που θα πετυχαίνει κάποιο όνομα ατόμου της παρέας θα πρέπει να του δώσει ένα φιλί στο αντίστοιχο μέρος. Περιοριστείτε σε απλά μέρη όπως μάγουλο, μέτωπο, χέρι, γάμπα ή πιο αστεία όπως βλεφαρίδες, σαγόνι, στομάχι κλπ.

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο

Ένα μοναδικό παιχνίδι ρόλων, που σίγουρα θα σας ξετρελάνει! Αρχικά παίρνετε μια τράπουλα και βγάζετε από μέσα 1 παπά για τον φανερό δολοφόνο και έναν βαλέ για τον κρυφό δολοφόνο, έναν άσσο για τον ρουφιάνο και οι υπόλοιποι από ένα απλό χαρτί με νούμερο, όσα άτομα μένουν. Μοιράζετε την τράπουλα με κλειστά χαρτιά, βλέπετε τον ρόλο σας χωρίς να τον αποκαλύψετε και κάποιος λέει το ποιηματάκι:

“Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο. Όλοι κλείνουν τα μάτια τους. Οι δυο κλέφτες ανοίγουν τα μάτια και κοιτάζονται για 3 δευτερόλεπτα και τα ξανακλείνουν. Ο ένας, ο φανερός δολοφόνος σηκώνει το χέρι του με κλειστά μάτια και ο ρουφιάνος ανοίγει τα μάτια και τον βλέπει για 3 δεύτερα (μπορείτε να έχετε και τους δύο φανερούς, όπου σηκώνουν και οι δυο το χέρι για τον ρουφιάνο). Μετά κλείνει τα μάτια και μια νέα μέρα ξημερώνει στο Παλέρμο”. Μετά με επιχειρήματα του τύπου ο τάδε κουνήθηκε, ο τάδε ξεφύσηξε, ο τάδε είναι ύποπτος προσπαθούν όλοι να ενοχοποιήσουν κάποιον. Σε κάθε γύρο ψηφίζουν όλοι ποιον θα διώξουν ώστε στο τέλος να μείνουν οι πολίτες. Όταν βγαίνει κάποιος δολοφόνος ή ρουφιάνος το λέει ότι εγώ ήμουν.

Celebrity Hunt

Γράψτε το όνομα ενός celebrity σε μια κάρτα και κολλήστε την κάρτα στο μέτωπο του διπλανού σας (χωρίς να δει εκείνος τι γράφει). Ο παίκτης με την κάρτα αρχίζει και ρωτάει ερωτήσεις σχετικά με το ποιος είναι. Οι άλλοι παίκτες απαντάνε με Ναι ή Όχι. Μπορεί το παιχνίδι να σας φαίνεται απλό αλλά στην πραγματικότητα έχει πολύ ενδιαφέρον. Όσο πιο δύσκολο όνομα celebrity βάλετε τόσο πιο πολύ θα διαρκεί ο κάθε γύρος.

Chinese Luck

Κάθε χρόνο στην Κίνα τα παιδιά της οικογένειας παίρνουν έναν κόκκινο φάκελο που περιέχει χρήματα. Κάντε κάτι ανάλογο στο σπίτι σας την Πρωτοχρονιά. Βάλτε σε κόκκινους φακέλους ένα χρηματικό ποσό (μπορείτε να πείτε σε όλους τους καλεσμένους να συνεισφέρουν από 5 ή 10 ευρώ) και βάλτε σε έναν μόνο φάκελο χρήματα. Στους υπόλοιπους φακέλους βάλτε κάρτες, λιχουδιές ή αστεία τρικς. Ο τυχερός της παρέας που θα κερδίσει τα χρήματα, θα έχει τύχη όλο τον χρόνο.